HOORN – In een afgeladen schouwburg Het Park vond donderdag 12 februari de 24e editie van het Westfries Ondernemersgala plaats. Een event dat in de afgelopen twee decennia is uitgegroeid tot het meest toonaangevende netwerkevent boven het Noordzeekanaal.

Tijdens het Westfries Ondernemersgala kwamen zo’n 700 ondernemers en overheidsvertegenwoordigers tezamen om getuige te zijn van de uitreiking van drie toonaangevende regionale prijzen. Een van die prijzen is de Rabobank Publieksprijs, een prijs waarbij niet het winstoogmerk, maar juist het welzijn van individu, omgeving en samenleving centraal staat. Arjan Smit, directeur zakelijke relaties van Rabobank West-Friesland, overhandigde de prijs aan de winnaar: Stichting Leergeld West-Friesland.  Deze stichting  richt zich op schoolkinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De stichting biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

M2 Printing wint WBG Runner UP Prijs
De WBG Runner Up prijs –een erkenningsprijs voor ondernemingen uit oostelijk West-Friesland die minder dan 10 jaar bestaan – werd dit jaar gewonnen door M2 Printing uit Enkhuizen. Directeurs en broers Menno Muller en Sander Muller namen de prijs in ontvangst. De jury was zeer onder de indruk van de innovatieve wijze waarmee M2 Printing zich binnen een traditionele markt weet te onderscheiden. Het bedrijf maakt namelijk op een creatieve wijze gebruik van videomarketing.

Westfriesland Méér Ondernemingsprijs voor Abovo Media
Juryvoorzitter Jan Franx overhandigde de 24e Westfriesland Méér Ondernemingsprijs aan Marinus Zoutendijk en Kees Verbeek, die samen de directie vormen van Abovo Media uit Hoorn. De Westfriesland Méér Ondernemingsprijs wordt uitgereikt aan West-Friese ondernemingen die juist langer dan 10 jaar bestaan. In 2005 won Abovo Media al de WBG Runner Up Prijs en sinds dat jaar is de groei en het succes van het bedrijf alleen maar toegenomen. Zo lanceerde Abovo Media in 2014 een nieuw vooruitstrevend bedrijf, MediaBookers. Dit biedt de mogelijkheid om digitaal advertenties in te boeken bij welke media dan ook. Het geeft ondernemers de kans onderling te vergelijken en direct online te boeken. Zoutendijk en Verbeek zijn trots dat ze de prijs in ontvangst hebben mogen nemen: ‘Een compliment voor het hele bedrijf. Wij gaan tot het uiterste voor onze klanten’.

Westfries Ondernemersgala
De presentatie van het zaalprogramma was in handen van Angela Groothuizen. Na afloop van het programma werd er gezellig genetwerkt en ontvingen de winnaars vele felicitaties.