HOORN – De gemeente Hoorn staat op de lijst van Beste Werkgevers 2014 van Great Place To Work® Nederland. Dit schrijft de gemeente op haar website.

Hoorn deed voor de vierde keer mee aan het vergelijkende medewerkers- en cultuuronderzoek van Great Place to Work Nederland. De gemeente mag zich voor de derde keer een ‘Great Place to Work’ noemen. Hoorn staat op plaats 221 in de categorie grote bedrijven (meer dan 250 medewerkers). Hoorn is de enige gemeentelijke werkgever op de lijst. In totaal deden 112 bedrijven mee.

De directie van de gemeente Hoorn vindt goed werkgeverschap belangrijk. “De dienstverlening aan onze  inwoners en het bestuur is gebaat bij goede en gemotiveerde medewerkers. Goed werkgeverschap dus, en dat hoeft niet duur te zijn. We doen veel op eigen kracht. Bijvoorbeeld het opleiden van mensen. Dat doen we bij voorkeur met eigen opleiders, in onze eigen Westfriesland Academie,’ aldus gemeentesecretaris Frans Mencke.

Voor de beoordeling heeft Great Place To Work® een medewerkersonderzoek gehouden en een evaluatie van het organisatiebeleid. Om op de lijst te komen, moet tenminste 70 procent van de medewerkers hun bedrijf een Great Place To Work vinden en moet er een onderscheidend organisatiebeleid zijn.