Op vrijdag 29 oktober 2021 vindt het eerste Promotie Event Techniek plaats in Grootebroek. Dit techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 wordt om 09.15 uur officieel geopend door de wethouders Simone Visser-Botman van de gemeente Drechterland, Lydia Groot van de gemeente Stede Broec en Dorus Luyckx van de gemeente Enkhuizen.

Het Promotie Event Techniek wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in De Kloet, Raadhuislaan 8, 1613 KR, Grootebroek. De organisatie is er trots op dat ruim 1100 leerlingen en hun begeleiders van basisscholen uit het oostelijke deel van West-Friesland aanwezig zijn. Want voor hen doen zij dit. De leerlingen maken op deze manier al heel vroeg kennis met techniek en wetenschap en kunnen vooral heel veel DOEN. De eerste workshopronde start om 09.00 uur. Om 09.15 uur wordt het evenement officieel geopend door de wethouders Simone Visser-Botman van de gemeente Drechterland, Lydia Groot van de gemeente Stede Broec en Dorus Luyckx van de gemeente Enkhuizen.

Programma

We hebben een goed gevuld programma voor de leerlingen, waarmee ze in 1,5 uur per ronde kennismaken met techniek en wetenschap in de breedste zin van het woord. Er zijn heel veel doe-dingen en workshops, mogelijk gemaakt door West-Friese organisaties en bedrijven. Er is een Techplein, een pop-up W&T-Café van de stichting Junior IOT en een mooi aanbod van onze partner Microsoft. Kortom…. te veel om op te noemen en heel veel te beleven en te doen!

De 7 werelden van techniek
Maak via onze website www.petevents.nl alvast kennis met de 7 werelden van techniek.