REGIO – De Provincie Noord-Holland heeft de, mede door de Westfriese Bedrijven Groep WBG, ondersteunde aanvraag voor een Beeldkwaliteitsfonds West-Friese Bedrijventerreinen goedgekeurd. Hierdoor is er € 360.000 provinciaal geld beschikbaar gekomen waarmee de vastgoedeigenaren op 10 West-Friese bedrijventerreinen zullen worden gestimuleerd de beeldkwaliteit van hun pand en zichtbare terrein op te knappen en te verduurzamen.

Vanuit het fonds wordt een bijdrage van 25%, met een maximum van € 15.000 per pand beschikbaar gesteld voor duurzame verbetering van het aanzicht van het betreffende pand. Het fonds is beschikbaar tot september 2016 voor Hoorn 80, De Oude Veiling en Gildenweg in Hoorn, voor Krabbersplaat in Enkhuizen, voor WFO-Oost, Overspoor Oost, Westerspoor, en spoorstraat in Medemblik en De Veken in Opmeer.

Per gemeente worden de aanvragen beoordeeld door een bestuurslid van de daar actieve ondernemersvereniging, de gemeente en het Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord. Deze beslissen hierover aan de hand van een beeldkwaliteitskader opgesteld door de Westfriese Gemeenten voor de bedrijventerreinen.

Namens de gemeenten wordt het Beeldkwaliteitsfonds beheerd en uitgevoerd door het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Parkmanagement Hoorn. Parkmanagent Hoorn is ook beschikbaar voor de ondernemers die vragen hebben en/of ondersteuning nodig hebben bij het opstellen van de aanvraag.

Meer informatie is beschikbaar op www.bedrijvenloketwestfriesland.nl. Parkmanagement Hoorn is bereikbaar via info@parkmanagementhoorn.nl of 0229 210 706.