HOORN – Wederom staat de gemeente Hoorn op de lijst van Beste Werkgevers 2015 van Great Place to Work Nederland. Hoorn is de enige gemeentelijke werkgever die zich een Great Place to Work mag noemen.

Hoorn is als 17e geëindigd in de categorie grote bedrijven (meer dan 250 werknemers). De lijst wordt samengesteld op basis van een onderzoek van Great Place to Work Nederland. Jaarlijks worden de hoogst scorende organisaties onderscheiden als Best Workplaces van Nederland. In totaal deden dit jaar 120 bedrijven mee aan het onderzoek. De gemeente Hoorn heeft al meerdere malen een plaatsje op de lijst veroverd.

Frans Mencke, algemeen directeur, gemeentesecretaris gemeente Hoorn is blij met dit resultaat: ‘Voor de gemeente Hoorn is het onderzoek van Great Place to Work een belangrijke stimulans in ons organisatiebeleid en een mooi instrument om terug te blikken op onze inspanningen voor goed werkgeverschap. Goed werkgeverschap is essentieel voor een organisatie die wil groeien door te leren.  Een steeds belangrijker thema voor ons is het effectief opereren in netwerken: het echte verschil maken we niet op het stadhuis, maar in de stad, de wijken en de regio. Goed werkgeverschap zal zich niet alleen tot de gemeente beperken, maar vaker ook met netwerkpartners worden opgepakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de samenwerkingsverbanden of de gebiedsteams in de zorg. Wij zijn benieuwd naar de ervaringen van anderen en vertellen uiteraard graag over die van ons.’