In alles wat we doen, is goed werkgeverschap ons uitgangspunt. Zoals het een organisatie als BaanBereik betaamt, staat het goed zorgen voor onze medewerkers door hen een gezonde en veilige werkomgeving te bieden hoog in het vaandel. Om de richtlijnen van het RIVM na te leven, besloten wij daarom om de komende tijd met een minimale bezetting op onze vestigingen te werken.

De meeste van onze medewerkers werken thuis door. Gelukkig bevinden we ons in het digitale tijdperk. (Intake)gesprekken vinden voorlopig plaats via telefoon, Skype en Facetime. Dat was even wennen, maar inmiddels werkt dat prima! Ook hebben we de zeilen bijgezet om onze opdrachtgevers een net zo optimale dienstverlening te bieden als anders. Een uitstekende bereikbaarheid en persoonlijk contact vormen hierbij de basis. Daarom zijn onze vestigingen in Zwaag en Heerhugowaard geopend en ook buiten kantoortijden staan we iedereen graag te woord.

Denken in mogelijkheden

Hoewel deze periode voor iedereen spannend en onzeker is, ervaart ons team het ook als een dynamische tijd. ‘Iedereen bij BaanBereik zet de schouders eronder om overal het beste van te maken. Dat bemerken we ook bij onze klanten. Samen met hen denken we in mogelijkheden. Het is mooi om te zien dat iedereen daarbij zeer gemotiveerd is’, vertelt Desiree Romar van Team Office. Miriam Bijlsma is financieel medewerker binnen BaanBereik. ‘Het heeft iets onwerkelijks over zich om de focus binnen je werkzaamheden plotsklaps op totaal andere zaken te moeten richten. Tegelijkertijd schuilen daarin ook weer interessante uitdagingen. Ik heb groot respect voor de manier waarop Mona en Annemiek met de perikelen omtrent het coronavirus omgaan. Net zoals anders, zien zij volop kansen en mogelijkheden. Bovendien staan zij open voor alle meningen en dat werkt enorm bemoedigend. Dit draagt ook bij aan een gevoel van saamhorigheid.’

Verantwoord werken

‘We steunen elkaar op alle mogelijke manieren en raken vooral niet in paniek. We communiceren op een nuchtere manier met zowel onze opdrachtgevers als werknemers. Daarom konden we redelijk snel de werkplekken aanpassen om op een verantwoorde manier verder te werken. Iedereen wil graag op volle toeren doorgaan’, vertellen Freek Lauwers en Niels Peerdeman van Team Techniek. ‘We zijn ons er terdege van bewust dat er ook veel medewerkers zijn die hun werkzaamheden niet thuis kunnen uitvoeren. Dat geldt bijvoorbeeld voor onze technische mensen. We zijn dan ook enorm trots op iedereen die onder deze moeilijke omstandigheden, met net zoveel inzet en passie toch zijn steentje bijdraagt!’

Column: Volledig uit onze comfortzone

Iedere maandag starten we de nieuwe werkweek met ons gebruikelijke teamoverleg. Een dynamisch overleg waarin kort en bondig allerlei belangrijke topics aan bod komen. Daarna gaat iedereen vol energie en met blije zin aan het werk. Maar net zoals bij alle bedrijven in Nederland, startte de week op maandag 16 maart op een onwerkelijke manier.

Alles stond ineens in het teken van het coronavirus. Samen hebben we alles op alles gezet om een zo goed mogelijke koers te bepalen, om er met BaanBereik op een juiste en veilige wijze mee om te gaan. Richting onze medewerkers, flexmedewerkers en klanten. Het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft en we samen de toekomst positief tegemoet treden.

Zoals u in editie 1 van Westfriese Zaken heeft gelezen, staat reflectie op onze professionaliseringsslag continu bij ons op de voorgrond. Want we zijn ons ervan bewust dat het meegroeien met alles wat de markt ons voorschrijft, niet vanzelf gaat. Daarom helpt een interne trainer ons om de kwaliteiten van ons team te bevorderen. Een opvallend, gezamenlijk aspect dat bij ons beiden naar voren is gekomen, is de aanmoediging om uit onze comfortzone te stappen.

We hadden destijds niet kunnen vermoeden dat dit door de uitzonderlijke periode van dit moment,

vandaag de dag zo’n sterke realiteit zou zijn. We zijn in alle opzichten uit onze comfortzone gestapt. Maar het voelt goed om in een tijd waarin maatregelen elkaar snel opvolgen en het dagelijks leven flink is veranderd, niet bij de pakken neer te zitten. De situatie heeft veel impact op onze medewerkers, klanten en partners. Een groot compliment voor de manier waarop zij samen zorgen dat de zaken veilig en goed doorgaan!

Gezondheid is natuurlijk het belangrijkste. Wij wensen iedereen die door het coronavirus wordt getroffen veel sterkte en kracht. Zorg goed voor uzelf en voor elkaar!

Mona Roorda en Annemiek van Leeuwen