Heron heet voortaan Broekhuis. De autodealer blijft met een andere naam hetzelfde vertrouwde adres waar u terecht kunt voor de topmerken Volkswagen, Seat, SKODA en Audi! Broekhuis blijft gevestigd in de schitterende showroom aan De Marowijne in Zwaag en heeft een lange traditie aan tevreden klanten hoog te houden. “In een snel veranderende markt kan binnen de Broekhuis-groep die kwaliteit alleen maar beter”, vertelt vestigingsmanager Richard Koster.

De ‘nieuwe’ naam Broekhuis staat in een lange, vermaarde automotive-traditie. Iedereen herinnert zich nog Beemsterboer, de gerenormeerde Volkswagendealer voor de hele regio. Beemsterboer werd Heron en Heron nu dan Broekhuis. Eén van de vele voordelen: de klanten in West-Friesland kunnen bij alle Broekhuis-filialen in het hele land terecht en dat geldt andersom natuurlijk ook. Het aanbod nieuwe auto’s en goede en betrouwbare occasions is daarmee veel groter geworden: voor elk wat wils; tot jonge representatieve gebruikte Audi’s aan toe. Het toetreden tot Broekhuis maakt het autobedrijf toekomstbestendig en dat is goed voor de klanten. Richard Koster: “Zakelijke rijders en de ondernemers waar wij lease- en bedrijfswagens aan leveren hebben belang bij continuïteit van ons als leverancier en dat is met deze stap meer gewaarborgd. Wij hebben een assortiment nieuwe auto’s in de prijsklassen van 12.000 euro tot 2 ton, van gezinsauto’s tot sportauto’s en van bedrijfswagens tot occasions. De totale vraag van de zakelijke en particuliere markt kunnen wij dekken.”

Elektrische Volkswagens gaan de strijd aan met Tesla

De automarkt verandert razendsnel, weet verkoopleider Martin Lind: “Het gaat nu echt hard met de elektrische auto’s. En dat is goed. VW heeft de ambitie om Tesla op die markt in te halen. En daar staan wij als Broekhuis volledig achter. Volkswagen gaat in de komende jaren 7 nieuwe modellen elektrische auto’s op de markt brengen. Over twee jaar ziet de automarkt er echt totaal anders uit dan nu, die voorspelling durf ik wel aan. Technische vernieuwingen vragen continu aanpassingen in de bedrijfsvoering. En dat lukt beter als je deel uitmaakt van een grote organisatie. En dat doen wij nu. Elektrische auto’s gaan ook in prijs concurreren met brandstofauto’s doordat er geen BPM over hoeft te worden betaald. Instappen in een elektrische auto kan al vanaf € 22.000. Broekhuis loopt voorop in service en kennis en kan iedereen van optimale informatie voorzien. Iedere klant moet zich goed voelen bij de aankoop. En het maakt ons echt niet uit of dat een instapper of een luxe Audi is, als de klant er maar een goed gevoel bij heeft.” Richard Koster voegt daar aan toe: “Het verduurzamen van auto’s past in onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Natuurlijk moet ook elektrisch comfortabel blijven op de lange afstanden. De actieradius is nu al 350 en straks 550 kilometer. En dat rijbereik maakt het voor de particuliere consument aantrekkelijk. Voor de zakelijke rijders was dat al langer zo, maar dat kwam ook door de lagere bijtelling. Daar komt bij dat voor bepaalde modellen het onderhoud de eerste zes jaar gratis is. Elektrische auto’s gaan het echt maken.”

Altijd up-to-date

Receptioniste Anouk de Boer is vaak het eerste aanspreekpunt voor de klanten. “Het is divers en uitdagend werk. Iedere klant is anders en we willen het iedereen zo goed mogelijk naar de zin maken. De schaalvoordelen maken dat we nog beter en klantgerichter kunnen werken. Elke auto heeft wel eens onderhoud of reparatie nodig. Binnen Broekhuis kunnen we dat nog beter afhandelen en het ongemak tot een minimum beperke En met al die technieken, zoals in hybride of elektrische auto’s, staan we er garant voor dat onze vakkennis altijd up-to-date is.”

Meer informatie over het vertrouwde adres onder een nieuwe naam op: www.broekhuis.nl Of misschien is het nog wel een beter idee om een keer te gaan kijken in onze showroom om de uitgebreide collectie te bewonderen.

Heron is nu Broekhuis en dat betekent:

  • een verbeterd aanbod meer merken;
  • betere, toekomstbestendige service en dienstverlening;
  • voor reparaties en onderhoud kunt u terecht bij Broekhuis Schade gevestigd aan De Corantijn 61, 1689 AN Zwaag (www.broekhuis.nl/autoschade/zwaag);
  • en het belangrijkste: DE KLANT CENTRAAL!