Op vrijdag 14 juni zijn de leden van de HOC groen gaan rijden. In 12 verschillende elektrische auto’s reden zij door West-Friesland. De route was uitgezet en om het nog iets spannender te maken waren er ook nog wat vragen op papier gezet. De antwoorden op de vragen van de elektrische auto’s kunnen we jullie natuurlijk niet onthouden, die zijn belangrijk genoeg voor iedereen. Daarom hier even op een rijtje gezet:

Wanneer reed de eerste elektrische auto?
Dat was in 1835 al, er werd een koets op batterijen gemaakt.

Hoeveel laadpalen zijn er momenteel in Nederland?
Dat zijn er nu al 122.000.

Wat is de bijtelling over de nieuwwaarde van een elektrische auto?
4% over de eerste € 50.000 en 22% over de rest.

Van welke factoren is de actieradius afhankelijk?
De grootte van de accu, het gevraagde vermogen, het gewicht van de auto, de weersomstandigheden, het rijgedrag en de bandenspanning.

Het was een interessante, leerzame en ontspannen middag. De reacties van de deelnemers kun je hier bij de foto’s lezen.

Deze dag heeft kunnen ontstaan doordat zeven verschillende autobedrijven, allemaal lid van de HOC, een auto hiervoor beschikbaar wilden stellen.

Hartelijk dank aan Heron, Dusseldorp, Van Mossel, Stokman, Gomes, Pieter Ursem en Van der Linden van Sprankhuizen. Wat een fantastische samenwerking!  

‘Goed om te zien dat concurrenten als collega’s hebben samengewerkt aan dit fantastische evenement. Dit onderstreept de kracht van een netwerkclub/bedrijfsvereniging als de HOC.’