ENKHUIZEN/HEM – Fletcha Events neemt de organisatie van het succesvolle event Fashion Outlet Enkhuizen over van de bedenkers, Jan Bimmerman en Timo Smith. ‘Voor deze jongens, wie Fashion Outlet opzette als schoolproject, was dit niet hetgeen waar zij mee verder wilden gaan. Zij kwamen bij ons met de vraag of wij het over wilden nemen. Wij vinden Fashion Outlet een goed event en dachten: dit gaan we doen!’, vertelt Michiel Beemster van Fletcha.

Fletcha is onder andere bekend van Waterweek Hoorn, Ik Leef Westfriesland, Helden van West-Friesland en Miss Westfriesland. Fashion Outlet Enkhuizen is een mooie toevoeging aan hun activiteiten. Het event, wat al drie keer eerder heeft plaatsgevonden, trok elke editie rond de 6500 tot 6800 bezoekers.

Succesvol concept
Het succesvolle concept is bedacht door Jan Bimmerman en Timo Smith, in het kader van een project van hun studie Commerciële Economie. Vorig jaar ging Westfriese Zaken al in gesprek met Jan en Timo. Kortgezegd komen tijdens Fashion Outlet Enkhuizen kledingzaken uit heel West-Friesland en daar buiten samen in de Westerkerk te Enkhuizen om daar hun oude collecties met flinke kortingen te verkopen. En dit idee bleek zeer succesvol. ‘Wij zagen kansen en mogelijkheden om het bestaande concept verder uit te breiden en hopen dit jaar 7000 bezoekers te trekken. Dit willen wij realiseren door alle bestaande marketingmiddelen te gebruiken, zoals social media, spandoeken langs de weg, persberichten, advertenties en een goede website. De vorige organisatoren maakten ook al gebruik van deze middelen. Wij hebben de inzet versterkt en verder uitgebreid’, aldus Michiel.

Recordaantal winkels
Hij vervolgt: ‘Ook hebben wij het deelnemende aantal winkels weten uit te breiden naar 35, een recordaantal. Hier voegen we geen winkels meer aan toe, het is vol. Uiteraard zijn de bekende winkels als Dirk de Wit en Rheino’s weer aanwezig, maar wij hebben ook een aantal winkels uit ons eigen netwerk kunnen toevoegen. Nieuw dit jaar zijn bijvoorbeeld Bagoes, Hema Enkhuizen en Gentle Brands.’

De bezoekers van Fashion Outlet Enkhuizen zijn niet alleen afkomstig uit Enkhuizen zelf. Vanuit de hele regio West-Friesland, maar ook ver daar buiten, komen er mensen op het event af. Fashion Outlet Enkhuizen vindt plaats op 4 januari 2015.