Het is alweer 11,5 jaar geleden dat Ton en Ingrid van den Berg samen met hun zoon van start gingen met Fietsenwinkel en Fietsenreparatie Kersenboogerd aan de Lageweg 18A  in Hoorn. In al die jaren hebben ze inmiddels een grote trouwe klantenkring opgebouwd waar ze erg dankbaar voor zijn. Ze vertellen hoe zij ondernemen in deze coronatijd beleven.

“Intussen is het alweer een jaar geleden dat corona in ons land kwam. Terug kijkend denken wij dat we er goed tot redelijk doorheen gekomen zijn. Omdat wij een essentiële winkel zijn konden wij in het begin van de corona tijd, met in achtneming van de maatregelen van de overheid, gewoon ons werk blijven doen. Doordat vorig jaar veel vakanties niet door zijn gegaan, kochten veel mensen een fiets of lieten onderhoud aan hun fiets doen. Daardoor was het drukker dan normaal.

Nu tijdens deze lockdown is de winkel alleen open voor bestellingen, telefonisch of per e mail, de reparaties gaan wel gewoon door. Ook nu proberen wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Al is praten achter plexiglas met een mondkapje voor, een uitdaging. De verkoop van fietsen is nu heel moeilijk, wel krijgen we nog steeds nieuwe fietsen binnen die voor dit jaar al besteld zijn.

Mocht er iemand een vervangende fiets nodig hebben dan kan dit geregeld worden door middel van een bestelling te plaatsen of gewoon even op te bellen. Natuurlijk zijn wij blij dat we open kunnen blijven. In ons gesprek en in gedachten zijn we regelmatig bij de ondernemers die hun deuren moesten sluiten. Wij hopen net als iedereen dat we deze Corona periode zo snel mogelijk achter ons kunnen laten en iedere ondernemer weer verder kan met zijn of haar bedrijf.”