HOORN – In oktober 2014 is Beerepoot Automatisering verhuisd van Zwaag naar Dr. C.J.K van Aalstweg 5 te Hoorn. Vrijdag 9 januari werd het bedrijfspand feestelijk geopend en waren relaties van harte welkom om de nieuwe locatie te bewonderen. Ook Westfriese Zaken ging langs en nam een kijkje in de keuken van het automatiseringsbedrijf.

Met de verhuizing naar Dr C.J.K van Aalstweg 5 is Beerepoot Automatisering terug op de plek waar het allemaal begon. Het pand is namelijk het voormalige pand van EP:Beerepoot, het bedrijf waar Beerepoot Automatisering  uit voort is gekomen. Toentertijd nog Beerepoot Computers. Beerepoot Computers groeide die jaren al snel uit zijn jas en verhuisde naar De Graanmarkt in Zwaagdijk. ‘Toen hielden we ons voornamelijk bezig met de groeiende pc-markt voor particulieren en in mindere mate voor scholen en bedrijven in West-Friesland. Daarnaast werkten we samen met een aantal grote bedrijven in de regio aan de invulling van hun pc-privé regeling’, vertelde directeur Alex Middelburg eerder aan Westfriese Zaken.

Specialiseren
In de loop der jaren heeft Beerepoot Automatisering zijn activiteiten voor de zakelijke markt verder geprofessionaliseerd. ‘In 2005 hebben we het roer omgegooid en zijn we ons gaan specialiseren op zakelijke ICT oplossingen. Deze markt bleef groeien, terwijl de particuliere markt achterbleef.’ In 2007 nam Beerepoot Computers het Alkmaarse Secom Automatisering over en ging vanaf dat moment verder als Beerepoot Automatisering.

Verhuizing
Beerepoot Automatisering kent inmiddels drie vestigingen, een in Broek op Langedijk, een in Alkmaar en sinds oktober het hoofdkantoor in Hoorn. De verhuizing van Zwaag naar Hoorn was niet niks. Het pand aan de Van Aalstweg werd grondig verbouwd en alle apparatuur van Zwaagdijk moest naar Hoorn worden verhuisd. Een groot aantal bedrijven heeft hun complete serveromgeving bij Beerepoot Automatisering ondergebracht, dus het verhuizen van deze apparatuur was niet niks.  ‘Het verhuizen van onze serveromgeving is voor een aantal mensen nachtwerk geworden. Maar dat betekende wel dat de onderbrekingen voor onze klanten tot een minimum zijn beperkt.’

Nieuwe locatie
De nieuwe locatie van Beerepoot Automatisering is prachtig. Bij binnenkomst in de mooie ontvangstruimte wordt ons een glas champagne overhandigd, waarna een van de medewerkers ons rondleidt. Alle ruimtes zijn licht en netjes ingericht. De strakke meubels maken de professionele uitstraling compleet. In het midden van het plafond is een prachtige lichtbak met een afbeelding van wolken geplaatst, een echte eyecatcher. Ook de serverruimte is indrukwekkend. Deze is naar de laatste maatstaven ingericht en gecertificeerd. Op de eerste etage is een speciale presentatieruimte ingericht. ‘We willen zakelijk Noord-Holland meer bieden, met seminars en workshops. Elke maand willen we zo’n bijeenkomst organiseren, in samenwerking met onze partners. Zo gaan we meer de diepte in en leren we ondernemers meer over de kansen en bedreigingen op het gebied van automatisering en de snelle ontwikkelingen daarin.’

 

Fotografie: Richard de Beer