BLOKKER – Pluimveeslachter en –verwerker Plukon Food Group, met in West-Friesland de bekende vestiging in Blokker, gaat dit najaar in de verkoop. Investeerder Gilde Buy Out Partners heeft na zes jaar het bedrijf in de etalage gezet. Plukon hoopt op een overnamesom van €600 miljoen. Dit meldt FD.

In 2009 nam Gilde de kippenslachterij over van coöperatie Cebeco. Onder leiding van Gilde sloeg Plukon zijn vleugels uit. De opbrengsten verdubbelden tot ongeveer 1,35 miljard. Ook het aantal medewerkers groeide met meer dan 50%. Er werken zo’n 3000 mensen bij Plukon.

Ook in 2014 wist Plukon de brutobedrijfswinst flink op te voeren. Volgens de voorlopige cijfers was de brutowinst € 75 miljoen. Plukon is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende spelers in West-Europa. Onder een nieuwe eigenaar wil het pluimveebedrijf de omzet verder opvoeren. Verbreding naar andere landen geldt als een serieuze optie. Onder een nieuwe eigenaar wil het pluimveebedrijf de omzet verder opvoeren. Verbreding naar andere landen geldt als een serieuze optie.