REGIO – ‘Meer flair en elan’ zijn de speerpunten van het nieuwe bestuur van het Westfries Ondernemersgala. In februari vindt voor de 25e keer het event waarbij Westfriese ondernemers in het zonnetje gezet worden plaats. Tijd om te vernieuwen en het geheel in een nieuw jasje te steken!

Tijdens een speciale presentatie, welke plaatsvond bij de hoofdsponsor van het event Rabobank West-Friesland, werden de nieuwe opzet en het bestuur bekend gemaakt.  Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Marinus Zoutendijk (Abovo), John Koomen (John Koomen Hoveniers), Jeroen de Vries (HERO detachering), GertJan Nijpels (burgemeester Opmeer) en Jeanneke Scholtens (Zorro). Judith Albers (Au Boulot) blijft nog steeds bij de organisatie betrokken.

Nieuwe prijs
Een ding blijft onveranderd aan het ondernemersgala dat al sinds 1992 bestaat: de Westfriese ondernemer staat centraal. Tijdens het event hebben ondernemers de gelegenheid elkaar te ontmoeten, te bekronen en te inspireren. Elk jaar worden diverse prijzen uitgereikt aan onderscheidende ondernemers. Dit jaar zijn drie prijzen te winnen. De bekende Rabobank Westfriesland Méér Prijs (voor bedrijven ouder dan tien jaar), de WBG Runner Up Prijs (voor bedrijven jongeren dan tien jaar en de nieuwe Van der Valk Retail Publieksprijs. Deze derde prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en richt zich op de zowel online als offline retail in West-Friesland.

Spannende onthulling
De Retail Publieksprijs is niet het enige vernieuwende aan het event. Waar bij eerdere edities de winnaars al ver voor het gala bekend waren, worden dit jaar de winnaars op de allerlaatste moment pas kenbaar gemaakt. De jury gaat op de dag van het gala, dit jaar 11 februari, nog langs voor het eindoordeel. Die middag wordt het besluit genomen en pas tijdens het gala wordt bekend wie de winnaar is. Voor de winnaars is het dus ook nog een verrassing!

Meer glitter & glamour
Het bestuur wil het Westfries Ondernemersgala meer flair geven. ‘Het Westfries Ondernemersgala mag wat ons betreft meer een echt gala worden. We geven er een nieuwe draai aan’, aldus Marinus Zoutendijk. ‘Een smoking wordt verplicht en we willen meer glamour. Het is wel even spannend of elke West-Fries dat leuk gaat vinden, maar we hopen dat het dragen van een smoking of mooie jurk  aanstekelijk werkt en dat volgend jaar iedereen in galakleding komt’, vult John Koomen hem aan. Jeroen de Vries: ‘Het VIP-diner wordt tevens een écht VIP-diner met meer elan. We hebben gekozen het diner naar Van der Valk te verplaatsen. Uiteraard zijn er uitgebreide netwerkmogelijkheden voor ondernemers.’

Enthousiast
WBG voorzitter Piet Mol is enthousiast over de plannen van het nieuwe bestuur. ‘Het bestaande concept sudderde een beetje door. De WBG had zichzelf de vraag “hoe nu verder” al gesteld. De WBG vindt het vooral belangrijk dat de avond om de ondernemer blijft gaan en is blij met de initiatieven van het nieuwe bestuur.’

Tijdens de presentatie van het Westfries Ondernemersgala wordt regelmatig genoemd dat de West-Friese ondernemers bescheiden zijn en dat de gala-avond dé gelegenheid is om de ondernemers in het zonnetje te zetten. Het nieuwe bestuur is in ieder geval enthousiast en heeft veel zin in de 25e editie op 11 februari in schouwburg Het Park! Welk bedrijf verdient volgens jou een van de prestigieuze prijzen? Op www.westfriesondernemersgala.nl kun je voor 30 november het bedrijf van jouw keuzen nomineren in de drie categorieën. Tickets bestellen is tevens al mogelijk.