HOORN – Op maandag 28 september organiseert de gemeente Hoorn om 20:00 uur het tweede binnenstadslab in de Zwarte Olifant. Inwoners, ondernemers en instellingen kunnen dan meedenken over de toekomst van de Hoornse binnenstad.

De maand september staat in het teken van de toekomst van de Hoornse binnenstad. De gemeente Hoorn nodigt inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en ook experts uit om mee te denken en te praten over de vraag hoe de binnenstad van Hoorn aantrekkelijker kan worden en wat daarvoor nodig is. Dit moet leiden tot een integrale visie voor de binnenstad.

Tijdens het eerste binnenstadslab op 21 september ging het vooral over de uitdagingen van Hoorn als winkelstad. Het tweede binnenstadslab start met een inleiding door Ad de Bont, adviseur stedelijke ontwikkeling bij Urhahn Urban Design. Ad de Bont vertelt iets over de verschillende thema’s die een rol spelen in de binnenstad van Hoorn en over de samenhang daartussen. Na deze inleiding gaan de aanwezigen in een aantal groepen met elkaar discussiëren over deze thema’s.

Op 5 oktober is het derde en laatste binnenstadslab. Dit is de zogenaamde ‘open mic night’. Na een korte inleiding over wat de eerste twee avonden en de stellingen op Facebook hebben opgeleverd, is het woord aan de zaal. Alles wat nog niet ter sprake is gekomen mag hier voor het voetlicht gebracht worden.

Aanmelden
Er is nog voor beide binnenstadslabs nog een aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via binnenstad@hoorn.nl – onder vermelding van uw naam, het aantal personen en de datum van het binnenstadslab dat u wilt bijwonen.