HOORN – De eerste straatnamen van het bedrijventerrein Zevenhuis zijn bekend. Vier wegen zijn vernoemd naar mensen die internationaal van betekenis zijn geweest op economisch gebied. Het Hoornse college nam het advies van de commissie Naamgeving Openbare Ruimte over.

De eerste weg is vernoemd naar Jelle Zijlstra (Jelle Zijlstraweg). Zijlstra (1918 – 2001) was van 1967 tot 1981 president van De Nederlandsche Bank. Ook was hij tussen 1952 en 1967 achtereenvolgens minister van Economische Zaken, minister van Financiën en minister president van Nederland.

Adam Smithweg
Ook Adam Smith (1723 – 1790) heeft zijn voetsporen op economisch gebied meer dan verdiend. Hij wordt alom geroemd als vader van de moderne economie en één van de grondleggers van het klassieke liberalisme. Hij was pionier op het gebied van politieke economie. Eén van de straten op bedrijventerrein Zevenhuis is dan ook naar hem vernoemd; Adam Smithweg.

Milton Friedmanweg
De derde straat is vernoemd naar niemand minder dan Milton Friedman (1912 – 2006). Friedman won in 1976 de Nobelprijs voor de Economie. Hij staat bekend als één van de grondleggers van het monetarisme en voorvechter van vrije marktkapitalisme.

Jan Tinbergenweg
De vierde, maar zeker niet de minste, straat is vernoemd naar Jan Tinbergen (1903 – 1994). Tinbergen was in 1969 de eerste die de Nobelprijs voor de Economie kreeg. Hij was één van de grondleggers van de econometrie.

Zevenhuis geeft bedrijven kans om te groeien
Bedrijventerrein Zevenhuis wordt ontwikkelt aan de Westfrisiaweg, ten noorden van de woonwijk Bangert en Oosterpolder. Zevenhuis is bedoeld voor de vestiging van allerlei branches uit het midden- en kleinbedrijf, zoals handel, dienstverlening, productie en opslag. Voor het eerst sinds jaren is er nieuwe bedrijfsgrond in Hoorn beschikbaar gekomen. ‘In Hoorn hebben we heel lang geen vrije bedrijfsgrond gehad. Daardoor hebben we regelmatig ‘nee’ moeten verkopen en moesten bedrijven naar andere plaatsen uitwijken. Bedrijventerrein Zevenhuis geeft bedrijven in Hoorn weer de kans om te groeien en geeft nieuwe bedrijven de ruimte om zich in Hoorn te vestigen. Dat is goed en belangrijk voor onze economie en de werkgelegenheid in onze stad’, aldus Aart Ruppert, wethouder Economische Zaken van de gemeente Hoorn.

Bamboe specialist eerste bedrijf op Zevenhuis
Eerder werd bekend dat MOSO International BV zich als eerste vestigt op het nieuwe, duurzame bedrijventerrein. MOSO is de Europese marktleider in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke producten vervaardigd uit bamboe. Exploitatiemaatschappij Zevenhuis is verheugd dat juist MOSO het spits afbijt. Het bedrijf past uitstekend op Zevenhuis omdat ook zij duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.