Gezellig, vernieuwend en een drukke ontmoetingsplaats, dat is De Tuynkamer. Het restaurant, gevestigd in hartje Hoorn, is er helemaal klaar voor met hun nieuwe geroutineerde kok John Hermans. Met deze nieuwe aanwinst heeft De Tuynkamer het meest evenwichtige team ooit en wil zij het diner beter op de kaart zetten.

Het keukenteam bestaat stuk voor stuk uit koks die allen liefde voor het vak hebben en over hun eigen specialiteiten beschikken. ‘De koks hebben allemaal één doel: de gasten laten genieten van hun bereidingen. Hier halen zij voldoening uit’, vertelt eigenaresse Laura Luca van De Tuynkamer. ‘We hebben er sinds kort een nieuwe kok bij, John Hermans. In de 15 jaar dat we geopend zijn, is ons team nog nooit zo stabiel geweest. Hij heeft al jarenlang ervaring en kookt vol passie. Met de komst van John is het team compleet en willen wij het diner beter op de kaart zetten. We hebben onderzoek gedaan en uit onze enquête kwam naar voren dat slechts 30 procent van onze gasten weet dat er op donderdag tot en met zondag ook ’s avonds gedineerd kan worden. Dit is een laag percentage. Voor ons ligt er dus een uitdaging om hier iets aan te veranderen’, gaat Laura verder.

Biologische- en streekproducten
‘Net als overdag werken wij ook voor het diner uitsluitend met verse producten. Hier ligt onze kracht. We maken bijvoorbeeld onze eigen jus. Daarnaast komen de vis, het vlees en de groenten dagelijks vers binnen. Verder werken we steeds meer met biologische producten en producten die afkomstig zijn uit onze eigen streek. Voor de bezoekers is er de mogelijkheid om uitgebreid te dineren met heerlijke wijnen of juist even snel te tafelen. Alles is mogelijk en voor iedereen toegankelijk. De lichten worden gedimd en de kaarsen aangestoken om een extra gezellige sfeer te creëren. Ons streven is om de gasten te laten genieten. Dankzij onze mooie stadstuin, serres en aparte gedeeltes in de zaak is er voor een ieder wat wils.

Breed aanbod
‘Door de jaren heen heeft De Tuynkamer naam en faam gemaakt met de brunch, lunch, high wine en high tea en daar willen wij graag diner aan toevoegen. De afgelopen weken is er al een John’s kennismakingsmenu geweest en dat liep echt storm. Zelfs veel vaste lunchgasten wisten niet dat wij ’s avonds ook geopend waren. Daarom hebben wij besloten door te gaan met een menu namelijk het “lentemenu”. Dit is een mooi menu voor een nog mooiere prijs. Laat u verrassen door onze mooie gerechten, wijnen en onze  gastvrijheid. Wij verzorgen graag voor u een prachtige avond.’