HOORN – Gegarandeerd zijn van een Goede Vrijdag? Speciaal én exclusief voor ondernemers organiseert Stichting Hoornse Stadsfeesten op 18 april voor de eerste keer, in samenwerking met Café JP Coen, de Hoornse Stadsnetwerken, een preview van de Hoornse Stadsfeesten. Westfriese Zaken sprak hierover met voorzitter Erik Visser.

‘De Hoornse Stadsnetwerken wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd’, vertelt Visser. ‘Het initiatief komt eigenlijk vanuit de vele vrijwilligers die jaarlijks meehelpen om de Hoornse Stadsfeesten tot een succes te maken. Wij willen de ondernemers en de Hoornse serviceclubs, die zijn uitgenodigd, een kijkje in de keuken geven. Alle vrijwilligers die helpen tijdens de Hoornse Stadsfeesten doen dit met hun hart. Het is een fantastisch cultureel a-evenement, waar jaarlijks 60.000 bezoekers op afkomen, dat verdient alle aandacht. Het kost enorm veel tijd om alles tot in de puntjes te organiseren, maar de sfeer tijdens het evenement…onbeschrijfelijk. Daarnaast willen we laten zien welke kansen er zijn voor ondernemers.’

Café JP Coen
De stichting heeft een goede partner gevonden in Café JP Coen. ‘Eigenaren Nick en Cristel Dekker stellen de locatie en de drankjes belangeloos beschikbaar.’ De muzikanten van de Stadsfeesten geven tijdens de Hoornse Stadsnetwerken een voorproefje van wat men in juni kan verwachten. ‘Wij hopen tijdens de preview, zowel morele als financiële steun te vinden bij de ondernemers. Want de Hoornse Stadsfeesten zouden niet bestaan zonder de steun van onze sponsors’, sluit Visser af.