REGIO – Koninklijk Horeca Nederland verwacht dat hotels, restaurants en cafés ongeveer hetzelfde volume aan diensten en producten zullen afzetten als in 2013. Dit komt mede door het feit dat de horeca in Nederland dit jaar meelift met het voorzichtige herstel van de economie en het consumentenvertrouwen. Vorig jaar daalde het omzetvolume nog met 1,5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Afgelopen week presenteerde de brancheorganisatie haar prognose op de vakbeurs Horecava. De KHN rekent er ook op dat de omzet in geld iets stijgt. Dit is voornamelijk het gevolg van prijsstijgingen. Ondanks dat het iets beter gaat verwacht de KHN toch dat veel ondernemers moeite zullen houden om hun rendement op peil te houden, omdat de sector kampt met hogere kosten.

De brancheorganisatie signaleert dat het verschil tussen de achter- en voorhoede van de Nederlandse horeca steeds groter wordt. Innovatieve ondernemers die goed inspelen op trends of die sterke punten uitbuiten, vergroten hun voorsprong ten opzichte van concullega’s.

Bron: Telegraaf