BOVENKARSPEL – De Florabar uit Bovenkarspel is winnaar van de Bronzen Tapknop. Hiermee hoort de Florabar tot de drie beste horecazaken van Noord-Holland. Eigenaar Mario Liefting is ‘hartstikke blij’ met deze mooie titel. Met het winnen van de Bronzen Tapknop mag een café zich rekenen tot één van de cafés waar het beste bier wordt getapt en waar gastheerschap en service hoog in het vaandel staan.

‘Landelijk strijden er ongeveer 2000 mensen mee naar de titel, in Noord-Holland zijn dit er ongeveer 180. Dat wij derde zijn geworden van Noord-Holland is natuurlijk hartstikke leuk. We zijn al zeven à acht jaar hiermee bezig en we zijn blij dat we nu in de prijzen zijn gevallen,’ vertelt Mario aan de redactie van Westfriese Zaken.

Mystery quest
De Bronzen Tapknop win je niet zomaar. ‘Je moet je aanmelden bij Heineken. Vervolgens word je vijf keer bezocht door een zogenoemde mystery quest. Deze mystery quest kijkt onder andere naar de klantvriendelijkheid, hoe het biertje getapt wordt, dat je het water niet van de afschuimer aftikt, of je het bierglas met het merk richting de klant zet en nog veel meer. Op basis van de bezoeken van de mystery quest wordt er een rapport opgesteld waaruit een percentage naar voren komt,’ aldus Mario.

‘We zijn erg blij met het winnen van deze prijs. Dit jaar zijn wij alweer tien jaar eigenaar van de Florabar, dus het is een mooi extraatje voor ons jubileumjaar.’