In De Hoornse Straatjes runt Kenny van Kalmthout al zes jaar Daily Hair. Een unieke kapsalon waar een optimale combinatie van aandacht en ambacht garant staat voor een bijzondere beleving. Met 100% vegan producten natuurlijk. Voor mooiere mensen én een mooier milieu.

Wat is jouw relatie met Hoorn?

Ik ben geen Horinees, maar Hoornaar. Eigenlijk ben ik hier bij toeval beland, waar ik achteraf heel blij mee ben. Hoorn heeft aantrekkingskracht op een doelgroep die aangesproken wordt door mijn manier van werken. Sinds vier jaar woon ik ook in Hoorn. Ik vind het een knusse stad, die zowel historisch als hip is. Een stad waarin ambacht en service onderdeel uitmaken van de essentie van het ondernemen.

Wat maakt jouw zaak uniek?

De beleving die wij bieden. Naast het geven van persoonlijke aandacht en eerlijke adviezen werken we 100% vegan. Daar ben ik trots op. In de salon werken we met de producten van Jean Paul Mynè. Een mooi merk zonder ammonia en andere chemicaliën. Hiermee spelen we in op de behoefte van onze klanten, die een moderne maar kwalitatieve behandeling wensen.

Hoe zet jij je in voor Hoorn?

Naast dat ik dagelijks mensen blij maak met mooie kapsels, ben ik ook betrokken bij De Hoornse Straatjes. Een samenwerking van winkeliers in het Oostelijk deel van het centrum. Waar mogelijk zet ik me in voor een actieve binnenstad, die zich positioneert als regionaal koopcentrum.

Wat betekent een veranderende markt voor jou?

Dat je op alle fronten moet blijven vernieuwen en verbeteren wanneer je het vak goed wilt verstaan. Om de laatste trends te kunnen volgen, gaan we minimaal vier keer per jaar op training. Al is het volgen van trends in Hoorn relatief makkelijk omdat deze hier gemiddeld een jaar later gevolgd worden dan in Amsterdam.

Heb jij een idee voor een mooiere binnenstad?

Ik zou graag zien dat er meer groen in het winkelgebied gebracht wordt. Bijvoorbeeld door de hanging baskets niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door op te hangen. Met dit soort kleine maatregelen kunnen we de stad verder ontwikkelen tot een prettig verblijfsgebied, waar het publiek kan genieten van een aantrekkelijk aanbod ambachten. Bezoekers moeten in de binnenstad zo geweldig geholpen worden, dat ze alleen al voor de beleving terugkomen.