De kapschuur is in! En waarom ook niet? Iedereen wil toch meer beleving, ruimte en vooral genieten rond het huis! Zo worden bijvoorbeeld de zomeravonden langer en nog aangenamer als je heerlijk uit de wind de barbecue tot in de kleine uurtjes aan kunt laten staan, een boek leest of nog wat wil drinken. De kapschuren van Jumbowood voorzien, dankzij de eindeloze mogelijkheden en hoge ambachtelijk kwaliteit, in de groeiende behoefte aan vergroting van het woongenot in de tuin. Een succesverhaal uit Grootebroek. 

Al tijdens de voorbije economische crisis signaleerde Jumbowood de trend dat mensen meer geld uitgaven om het thuis gezellig te maken. Op het juiste moment boorde het bedrijf uit Grootebroek een gat in de markt aan. Met een showroom, werkplaats en een prachtig uitgestald assortiment kapschuren, timmert Jumbowood flink aan de (Nijverheids)weg in Grootebroek. Het bedrijf dat wordt geleid door Evert Bakker en partner Debbie de Jong ademt ambachtelijkheid en West-Friese nuchterheid uit. De kapschuur brengt het buitenleven naar de eigen tuin. 

In de werkplaats maken de vakmensen kapschuren, geheel naar wens van de klant in de houtsoort naar keuze. Geschilderd of gebeitst, compleet neergezet of als bouwpakket af te leveren. Luxe of eenvoudig, maar altijd speciaal. Evert: ‘We blijven West-Friezen. Nu werken wij aan een schuur die we in de omgeving van Berlijn gaan afleveren. Deze Duitsers kwamen ons tijdens hun vakantie hier toevallig tegen en namen later per e-mail contact op. Ze hadden de veranda naar hun wensen bij ons gezien. Dat we ondanks de transportkosten in prijskwaliteitverhouding op kunnen tegen de concurrentie in Berlijn beschouw ik maar als een groot compliment. Opvallend is eigenlijk dat veel klanten uit België juist kiezen voor een uitvoering in eikenhout van hun buitenverblijf. Eikenhout heeft interessante karakteristieke uitstraling.’

Op het Jumbowood-terrein kunnen de prachtige kapschuren worden bewonderd. Debbie: ‘Wij benutten de beschikbare ruimte optimaal om de vele verschillende mogelijkheden zo goed mogelijk aan de klanten te presenteren. Het gaat erom dat de bezoekers een goede indruk krijgen van wat er allemaal mogelijk is, ook in afwerking, kleur en materiaalkeuze. Van de standaardmaten en uitvoeringen kan altijd naar wens worden afgeweken, dankzij authentieke verbindingen (zoals zwaluwstaarten en pen- en gat verbinding). Het persoonlijke eigen karakter, kleur of tint brengt sfeer die iedereen past! 

Wij willen mensen inspireren in wat er in hun eigen tuin allemaal mogelijk is. Voor elk budget kunnen wij een buitenverblijf leveren en natuurlijk kan je het zo gek of zo mooi maken als je maar wil. Er zijn mensen die sparen voor een kapschuur omdat barbecueën hun grote hobby is. Het is voor ons elke keer weer prachtig om zo’n mooie droom waar te mogen maken. Met onze warmere zomers snap ik de behoefte om meer van het buitenleven te genieten wel. Sterker nog: dankzij ‘steel look’ ramen en/of glazen schuifwanden kan er ook in het najaar en de winter volop worden genoten van het buitengevoel. 

Het zijn de klanten die het echte verhaal vertellen achter het succes van de kapschuren. En dat zit misschien wel in de talrijke toepassingsmogelijkheden. 

Neem die stewardess die altijd onderweg is. In haar spaarzame vrije tijd wil de hardwerkende vrouw vooral genieten van thuis. Even bijkomen. Ze verrijkte haar tuin met een kapschuur – zeg maar gerust bungalow – van 12 bij zes meter, met genoeg ruimte om ook haar grote wens – een logeerkamer – in vervulling te laten gaan. Er is bijvoorbeeld die ondernemende kapster/make up artiest die het bedrijf aan huis inmiddels heeft ondergebracht in een op maat gemaakt bouwwerk. Kapsalon in kapschuur. En wat te denken van een Bed & Breakfast die er een groen buitenverblijf voor de gasten van maakte, met heerlijke zitjes en een terras van vlonders. Iets dergelijks realiseerde een luxe en exclusief vergadercentrum in een natuurgebied. En weer een andere klant was zo blij met zijn houten carport dat er tegelijk nog maar een kapschuur bij bestelde. 

Ook zo’n zin in een kapschuur? Kijk dan meteen op de geheel vernieuwde website www.jumbowood.nl