De redactie van Westfriese Zaken zet in de rubriek: ’5 vragen aan…’ regelmatig ondernemers in de spotlight door ze vijf interessante en prikkelende vragen voor te leggen. Deze keer is het de beurt aan Corné van Dis. In 2008 startte hij samen met Edward Roozendaal 4×1 Makelaardij. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid en is het team verder uitgebreid met Leonie Hoff, Annemarie Kat en Helma Kuipers.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in het vak?
In de sector onroerend goed is een positieve ontwikkeling gaande, er zijn steeds meer potentiële kopers! Door onder andere de stijgende huurprijzen, de lage rentes en de schenkingsregeling groeit het aantal potentiële kopers. Hierdoor ontstaat er veel beweging in onze sector.

Wilde je altijd al ondernemer worden?
Ja zeker! Het ondernemerschap zit er al van jongs af in. Toen ik slechts vijf jaar oud was, verkocht ik al zelf verbouwde aardappelen aan mijn kleuterjuf. Zelfs toen was ik dus al actief aan het ondernemen. De sector onroerend goed heeft altijd mijn interesse gehad. Het is een afwisselende branche en elke dag is anders. De ene dag ben je bezig met de verkoop, de andere dag met een aankoop, bezichtigingen, onderhandelingen of gesprekken met de notaris; het is een zeer veelzijdig vak.

Als je het over mocht doen dan…?
Zou ik het niet veel anders doen! Ik zou wederom met hetzelfde enthousiasme en op dezelfde manier ondernemen.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt in je carrière?
Het hoogtepunt is denk ik toch de opening van 4x Makelaardij geweest. Het was super om samen met Edward Roozendaal de stap te zetten om een eigen onderneming te starten. Verder is eigenlijk elke dag wel een hoogtepunt. Als makelaar ben je continu mensen aan het ontzorgen en dat geeft een goed gevoel. Het makelaarsvak is zoveel meer dan alleen onderhandelen. Je begeleidt mensen door het ingewikkelde proces van een huis kopen, waar nogal wat zaken bij komen kijken. (Ver)kopers hebben doorgaans veel vragen en onzekerheden. Als makelaar beantwoord je al die vragen, neem je de onzekerheden weg en zorg je dat mensen een juiste en weloverwogen beslissing nemen.

Wat zijn je ambities?
Het vak nog járen met enthousiasme uitoefenen, samen met het 4×1 team en zoveel mogelijk mensen blij maken met een woning waar zij jarenlang met veel plezier kunnen wonen!

Wil jij ook je verhaal vertellen in de rubriek: ’5 vragen aan…’? Meld je aan via info@westfriesezaken.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!