Waar je gisteren de deur met een touwtje door de brievenbus kon open trekken, is diezelfde deur vandaag meervoudig beveiligd. Dat is belangrijk. Zeker omdat het aantal inbraken sinds het aflopen van de lockdowns weer een stijgende lijn vertoont, ook in bedrijfspanden. Beveiliging is niet alleen om tijdig te waarschuwen voor bijvoorbeeld inbraak. Maar vooral om vervolgschade te voorkomen. Die vervolgschade is vaak groter dan de directe schade, leidt soms zelfs tot faillissement. Want als je geen goederen meer levert, kun je je voortbestaan wel vergeten…

Complete beveiligingsketen

Natascha en Tim ter Koele van Totaal Veilig uit Zwaag houden zich elke dag bezig met beveiligings- en veiligheidsrisico’s. Samen met hun team maken zij veel Nederlandse bedrijven, verenigingen en instellingen iedere dag een stukje veiliger. Tim vertelt: “Een beveiligingsinstallatie begint met een plan. De basis van dit plan bestaat uit een inventarisatie van het aanwezige risico: o.a. de waarde van de aanwezige attractieve goederen. Attractieve goederen zijn makkelijk mee te nemen en makkelijk verhandelbaar. Voor ons, als lid van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB), vormen deze goederen altijd het uitgangspunt voor een beveiligingsinstallatie. Aan de hand van deze gegevens doen we een passend voorstel. In ons plan kijken we naar de complete beveiligingsketen. Organisatorische maatregelen, zoals: sleutelbeheer, bouwkundige maatregelen, maar zeker ook de reactie op een inbraakalarm. Als het te lang duurt voordat iemand ter plaatse is, slaat de inbreker alsnog zijn slag.” Natascha vult aan: “Tegenwoordig ondersteunen steeds meer systemen deze reactie. Via een pushmelding op je telefoon tot camera’s die ‘real time’ laten zien wat er in-en -om je pand gebeurt. Als je ziet dat ze inbreken, kun je direct de hulpdiensten inschakelen. Wij noemen dat technische videoverificatie.”

Het aanleggen van een beveiligingsinstallatie is niet het belangrijkste onderdeel van het beveiligen. Het onderhoud is minstens zo belangrijk. Tim: “Als onze monteurs onderhoud doen, controleren ze de hele installatie aan de hand van een schema. En – nog belangrijker – bespreken in overleg met jou als opdrachtgever of de beveiligingsmaatregelen nog steeds voldoende zijn. Stel: je doet een kleine verbouwing, zoals het plaatsen van een wandje. Dat kan al zorgen voor gaten in je beveiliging. Dan moet je je beveiligingsinstallatie daarop laten aanpassen. Je bedrijf moet niet alleen veilig zijn als we je installatie leveren, je bedrijf moet veilig blijven!”

Wat maakt Totaal Veilig ‘totaal veilig’?

Natascha: “Naast inbraak- en brandmeldingsinstallaties leveren wij nog veel meer. Daarom heten wij Totaal Veilig. Wij leveren en installeren dus ook alles wat te maken heeft met veiligheid. Bijvoorbeeld: noodverlichting, blusmiddelen, toegangscontrolesystemen en intercom-installaties. Die dragen ook bij tot je totale veiligheid. Totaal Veilig werkt daarom ook voor veel Verenigingen van Eigenaren (VVE’s). Toegangscontrole is een belangrijk onderdeel van de veiligheid in een appartementencomplex. Een verloren sleutel kun je niet blokkeren en het steeds vervangen van cilinders is veel te duur.” Tim licht het laatste toe: “Openen van deuren via kaartlezers en tags gaat veel makkelijker en is ook nog eens veiliger. Als je zo’n tag verliest, kunnen wij deze eenvoudig blokkeren en vervangen. Dit gaat sneller en is goedkoper dan het vervangen van de cilinders. “ Natascha haakt hierop in: “Het leveren en beheren van toegangscontrolesystemen doen we via ons bedrijf Totaal Online. Op basis van een gerenommeerd toegangscontrolesysteem voeren wij het dagelijks beheer uit voor onze klanten. Daarmee ontzorgen we ze echt en dat is voor hen en voor ons heel belangrijk. Wijzigen, aanmaken of blokkeren van tags doen wij digitaal op afstand. Zonder dat de klant ingewikkelde computerapparatuur moet hebben staan, of dat er een monteur op locatie moet komen. Om dit te kunnen doen, zijn wij 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar.“

Efficiency vergroot de veiligheid

Vanuit hun bedrijfspand aan de Dorpsstraat in Zwaag maken Natascha en Tim samen met hun team alle plannen, bereiden ze het werk voor en sturen ze de monteurs aan. Tim: “Iedere dag verbeteren wij onze service. Onze planners zoeken elke dag naar de kortste en snelste route. Simpelweg omdat we niet willen dat een beveiligingsinstallatie met een storing zorgt voor een onveilige situatie en dus voor een ontevreden klant. Onze monteurs werken allemaal vanaf hun tablet. Daarop zien zij precies waar ze naar toe moeten, welke installatie daar staat, wat daarvan de technische gegevens zijn en wat ze nodig hebben.” Natascha tenslotte: “In onze showroom gaan wij graag in gesprek met onze potentiële opdrachtgevers onder het genot van verse koffie, luisteren we naar hun wensen en laten wij graag zien welke mogelijkheden we kunnen bieden.”

totaal-veilig.nl | Tel. 0229-844142