Het is alweer enige tijd geleden dat u op de hoogte wordt gesteld vanuit kunststichting In Den Beginne. Naast de veertig beelden die langs de kust van Hoorn staan, heeft In Den Beginne de afgelopen jaren een vruchtbare samenwerking tot stand gebracht met Pop-Up-Museum Expoost aan de Roode Steen 15 in Hoorn. Deze samenwerking heeft geleid tot een paar geslaagde beeldenpresentaties in de tuin van het voormalige Rozenkruisersgebouw dat nu in gebruik is door Expoost.

Expoost organiseert maandelijks een grote variëteit aan tentoonstellingen in de binnenruimtes van het historische gebouw. Zo staat rond bevrijdingsdag het thema vrijheid op het programma. Verder zal voor het derde jaar de fototentoonstelling de Zilveren Camera vanaf 15 mei een maand lang weer veel bezoekers trekken. Vervolgens staat een presentatie van de Inktspotprijs op de rol. Uit honderd geselecteerde cartoons (politieke tekeningen is het Gorilla ontwerperscollectief als prijswinnaar uit de bus gekomen. Alle honderd politieke tekeningen zullen van 12 juni tot 12 juli de ruimtes van Expoost vullen. 

Halfweg juli en de gehele maand augustus krijgen kunstenaars die digitaal werkzaam zijn in de electronica en de computer als werkmateriaal zien, de mogelijkheid hun werk te tonen. Tijdens werksessies in die periode kunnen belangstellenden aanschuiven. De daaropvolgende tentoonstelling gaan jonge startende kunstenaars onder de titel The Young Ones aan de slag. In voorbereiding zijn nog dit najaar een paar spraakmakende exposities, waarover later meer.

De eerder genoemde samenwerking tussen stichting In Den Beginne en Expoost is zichtbaar in de aangrenzende grote tuin waar beeldende kunstenaars, die in sommige gevallen een groot beeld langs de kust hebben staan, hun wat kleinere werk laten zien. De beelden in de historische tuin worden regelmatig gewisseld zodat de attententiewaarde overeind blijft en sprake is van een voortdurende levendigheid. Op dit moment tonen de beeldend kunstenaars Ton Kalle, Gerard Höweler en Rolf Mulder hun creaties in de tuin. Kalle en Mulder staan ook met grote beelden langs de kust van Hoorn. 

De toegang tot al deze activiteiten is gratis.