Kunstzinnige portretten die een comfortabele akoestiek creëren 

Beeldende kunst is van toegevoegde waarde voor iedere zakelijke of privéomgeving. Kunst decoreert, motiveert, communiceert, fascineert, verbindt en inspireert. Er is daarbij niets zo sprekend als een kunstzinnige foto aan de wand gemaakt met het juiste licht, vastgelegd op het juiste moment. Naast haar veelzijdige opdrachten voor zakelijke en particuliere klanten, wordt ook het artistieke vrije werk van fotografe Hélène de Bruijn steeds bekender.

Onder de naam Hélène Art Photos maakt ze uitgesproken werken van stadsgezichten, architectuur en natuur. Sinds kort is in haar eigen galerie aan de Nieuwe Steen in Hoorn een serie elegante portretten te bewonderen. Deze verfijnde vorm van fotografie past naadloos in iedere met smaak ingerichte omgeving. Ook draagt dit werk bij aan een comfortabele akoestiek.

Het portfolio van Hélène de Bruijn omvat talloze close-ups van volwassenen en kinderen, familieportretten en bruidsreportages. Stuk voor stuk heeft iedere foto de karakteristieke uitstraling waarin de eigenzinnige signatuur van Hélène te herkennen is. Dat geldt ook voor de bedrijfsfotografie die websites, promotiemateriaal, producten en social media, een professionele uitstraling geeft. Maar haar veelzijdigheid spreekt ook uit haar vrije werk dat de wanden van een breed fotografie-minnend publiek siert. ‘Ik vind het belangrijk om mijzelf op deze wijze te ontwikkelen en mijn werk een nieuwe dimensie te geven. Het is mooi om te bemerken dat steeds meer mensen deze kunstzinnige beelden weten te waarderen. Daarom heb ik op de locatie waar mijn studio is gevestigd, twee jaar geleden een galerie ingericht waar mijn art fotografie te bewonderen is’, vertelt Hélène bevlogen.

Wauw-effect

Portretfotografie behoort tot één van Hélène’s favoriete disciplines. ‘Bij het poseren help ik iedereen om zijn of haar beste kant naar voren te halen. Het is daarbij mijn specialiteit om iedereen goed te formeren. Zo ontstaat een aangename sfeer om tot de mooiste resultaten te komen. Een mooie blik, een sterke karaktertrek of een liefdevolle emotie om voor altijd te koesteren. Een mooi portret geeft een wauw-effect.’ Om haar vrije werk een krachtige nieuwe impuls te geven, legde ze onlangs een karakteristieke serie portretten vast. In dit werk is een glansrol weggelegd voor gedistingeerde modellen, eigenzinnige visagie en materialen zoals kant en veren. Met iconische beelden als resultaat, die de sfeer in tal van ruimtes een statement geven met eenzelfde soort wauw-effect. De foto’s zijn overigens niet alleen prachtige eyecatchers, maar hebben ook een functionele waarde. Ze worden namelijk op speciale panelen geplaatst die wanden op een mooie manier aankleden en de akoestiek in de ruimte verbeteren.

Kunst & Akoestiek

Dit idee is ontstaan in samenwerking met Bert Klaver, directeur van Acoustics & NoiseReduction. Hélène: ‘Bij ons beiden leefden al geruime tijd de plannen voor nieuwe ontwikkelingen binnen onze bedrijven. Zo ontstond het idee voor Kunst & Akoestiek. Wanddecoratie die tevens dient als ideale oplossing om de akoestiek te verbeteren.’ Een prettige akoestiek is van groot belang voor de kwaliteit van iedere leef- en werkomgeving. Maar oppervlakken als hard gestucte wanden, harde vloeren en strakke plafonds, weerkaatsen geluiden met rumoer en een vervelende galm tot gevolg. ‘Mensen die zich regelmatig in ruimtes met een slechte akoestiek bevinden, hebben last van concentratieverlies, vermoeidheid en irritatie. Langdurige geluidshinder kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid’, licht Bert Klaver toe. De verbetering van de akoestiek schuilt in eenvoudige en snel te realiseren oplossingen. Bijvoorbeeld in akoestische wandpanelen. ‘Bij Acoustics & NoiseReduction hebben we geluidsabsorberende wandpanelen ontwikkeld, die zijn opgebouwd uit aluminium frames die zijn afgewerkt met akoestisch doek.’

Eindeloze mogelijkheden

Wie zijn woonkamer, ontvangstruimte, vergaderruimte, kantoor, restaurant of beautysalon wil verfraaien met unieke fotokunst en een comfortabele akoestiek wil creëren, vindt in Kunst & Akoestiek gracieuze mogelijkheden die een tijdloos effect geven. ‘Een andere voordelige eigenschap van de panelen schuilt in het gegeven dat de akoestische doeken eenvoudig en snel te verwisselen zijn. Desgewenst zijn de portretten te vervangen door andere mooie beelden. Natuurlijk behoort het ook tot de mogelijkheden om bijvoorbeeld je geliefde of gezin in mijn studio te laten fotograferen en die foto vervolgens op een akoestisch doek af te drukken’, legt Hélène uit. Dit principe is tevens toe te passen op de RoomDividers en de PhotoBaffles uit het productengamma van Acoustics & NoiseReduction. Die zijn opgebouwd op basis van dezelfde constructie als de wandpanelen. ‘Met de eindeloze mogelijkheden van Kunst & Akoestiek geef je iedere denkbare ruimte een stijlvolle uitstraling én realiseer je tegelijkertijd een aangename omgeving om in te wonen, leven en werken.’

www.helenedebruijn.nl 
www.anr.nl