HOORN – Dinsdagmiddag 10 maart werd onder toeziend oog van veel relaties het nieuwe pand van Boekweit|Olie Makelaars officieel geopend door burgemeester Onno van Veldhuizen.

Het bekende makelaars kantoor was al sinds 1977 gevestigd aan het Breed te Hoorn. Enige tijd geleden deed de kans zich voor om te verhuizen naar een betere locatie. Edwin Sinnige van Boekweit|Olie Makelaars vond dat deze kans gegrepen moest worden. ‘Al jarenlang was ons kantoor gevestigd in een huurpand aan het Breed. Vorig jaar kwam het pand op de Veemarkt – waar voorheen Magazijn Krop gevestigd was – vrij. Wij besloten dit pand te kopen. Op dit moment zijn de prijzen aantrekkelijk. Ondernemers die thans de mogelijkheid hebben om te kunnen kopen, raad ik dit zeker aan. Voor ons was het besluit om te verplaatsen een weloverwogen beslissing’,  aldus Edwin Sinnige.

Voordelen
De nieuwe locatie heeft een aantal voordelen ten opzichte van de oude locatie: er is meer etalageruimte om het aanbod te presenteren en de Veemarkt is de looproute van het station naar de binnenstad. ‘Er lopen nu meer mensen langs onze etalage, waardoor wij ons aanbod nog beter onder de aandacht kunnen brengen.’

‘Je moet maar durven’
Het pand aan de Veemarkt is de afgelopen tijd flink onder handen genomen. Middels een verbouwing en modernisering is er écht iets moois gemaakt. 10 maart mochten relaties het prachtige resultaat bewonderen tijdens de officiële opening, welke werd verricht door burgemeester Onno van Veldhuizen. ‘Fantastisch dat het oude “Kroppand” zo mooi is opgeknapt en dat een makelaar zich hier vestigt. Ik zou bijna zeggen “je moet maar durven”’, aldus van Veldhuizen in zijn toespraak. ‘Ik vind het knap dat Boekweit|Oliemakelaars al jaren blijft doorgaan en continu met de tijd meegaat. De twee heren en twaalf medewerkers verdienen wat mij betreft een warm applaus.’ De burgemeester droeg tevens nog een komisch gedicht over Boekweit|Olie Makelaars voor, dat beloond werd met veel gelach en applaus. Vervolgens vond de officiële openingshandeling plaats, waarna het nog lang gezellig bleef aan de Veemarkt.

.