HOORN – 19 succesvolle ondernemers uit Hoorn en omgeving en de wethouder Economische Zaken van de gemeente Hoorn komen aan het woord in het nieuwe boek: Ondernemers van dichtbij: ‘als je iets aandurft, gebeurt er iets’.  Donderdag 18 december wordt dit nieuwe boek gepresenteerd in Van der Valk Hotel Hoorn. Westfriese Zaken mag onder haar lezers twee exemplaren van het nieuwe boek verloten!

Het idee van het boek is afkomstig van Syliva Bakker. Met haar bedrijf ProDiCo stimuleert ze docenten, schoolleiding en jongeren om ondernemend te worden. ‘Ik heb geconstateerd dat je uit de hele wereld voorbeelden van inspirerend ondernemerschap kunt halen, maar dat je niet zo ver hoeft te zoeken. In en om een stad lopen immers ondernemers rond die uit eigen ervaring kunnen vertellen waarom zij ondernemer zijn geworden en wat er bij het opzetten en runnen van een eigen bedrijf komt kijken. Maar ook biedt deze regio volop kansen voor ondernemers. Als je in onderwijs ondernemerschap neerzet of jongeren ondernemend wil maken, zijn voorbeelden uit de eigen omgeving belangrijk.’ Dit was voor Sylvia de aanleiding om het boek te maken. In het boek spreken de ondernemers echt over zichzelf. De passie is vastgelegd in de foto’s.

Samen met fotografe Rianne-Broeze Noordegraaf en journalist/tekstschrijver Marcel van Stigt liet Sylvia 19 ondernemers uit Hoorn en omgeving en de wethouder Economische Zaken van de gemeente Hoorn aan het woord. Wie zijn de mensen achter bijvoorbeeld Vivaldi, Van der Valk, D’Oude Weagh, Bryant, Restaurant Rive, Schutz en Abovo Media? Vanuit een eigen invalshoek en met een eigen visie vertellen onder andere zij hun verhaal.  De foto’s en zwart-witte lay-out maken het boek tot een smaakvol geheel.

Presentatie
Donderdag 18 december wordt het boek gepresenteerd in Van der Valk Hotel Hoorn. De tickets zijn gratis en kunnen online besteld worden. Na afloop van de presentatiee is het boek tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar. Na 18 december kan je het boek onder andere bij boekhandel Stumpel en het toeristisch informatiepunt op het Oostereiland.

Win win win!
Westfriese Zaken mag 2 exemplaren verloten! Kans maken? Mail dan je adresgegeven naar info@westfriesezaken.nl en vul als onderwerp: ‘Boek ondernemers van dichtbij’ in. De gelukkige winnaar krijgt één boek voor zichzelf en één boek welke hij of zij aan iemand anders mag geven! Want delen is vermenigvuldigen is een belangrijk kenmerk van ondernemerschap.