Gam Bakker opent dit jaar, bij een containerterminal aan het Noordzeekanaal in Westzaan, een splinternieuw energieneutraal warehouse. Het bedrijf begon 75 jaar geleden als transporteur in Hoogkarspel. Het heeft al verschillende magazijnen/distributiepunten in de Kop van Noord-Holland. Gam Bakker promoveert met de nieuwe locatie op bedrijventerrein Hoogtij naar de hoogste divisie van de logistieke sector. Met BDO als topcoach.

Het uitzicht vanuit het kolossale warehouse is magistraal: schepen, vrachtwagens, drukte, werkers en containers: rechts de zee, links Amsterdam! Hier zindert de bedrijvigheid. Dat dit de nieuwste tak is van een echt Westfries familiebedrijf maakt trots. Het warehouse is al goed gevuld. Er wordt keihard gewerkt om in gekoelde ruimten straks cacao gerelateerde producten, pinda’s en andere nootsoorten, op te slaan en door te transporteren naar met name bedrijven uit de Zaanstreek. Het gehele distributieproces is op volledig duurzame en efficiënte wijze ingericht.

Gam Bakker-eigenaar Eric Steltenpool: “Dit is een logistieke toplocatie. Wij zijn een bedrijf dat altijd op zoek is naar nieuwe kansen en innovaties. Wij willen waarde toevoegen op onze transportdiensten. Met dit warehouse en ons geklimatiseerde wagenpark kunnen wij kwetsbare producten in optimale conditie leveren. Deze ontwikkeling sluit naadloos aan op onze toekomstvisie.”

Tot voor kort voetbalde zoon Bert Steltenpool in het eerste elftal van FC Volendam. De beoogd opvolger stopte met topsport om zich volledig te kunnen inzetten voor het bedrijf: “Wij zijn al langer bezig met overslag, maar niet op de enorme schaal die hier mogelijk is. Scheepstransporteur CTVrede wilde hier een containerterminal neerzetten om meer handel te trekken. En dat lukt alleen als er ook een warehouse is. Om een lang verhaal kort te maken: ons is die kans gegund en die hebben we gegrepen. En na drie jaar is het zover.”

Tijdens dat traject heeft Robin Schilder (partner BDO Advisory) vader en zoon ondersteund bij het verwezenlijken van de ambities. Bert: “Robin heeft ons geholpen met het aanbrengen van een structuur die past bij de grotere omvang van ons bedrijf. De tijd dat mijn vader het bedrijf kon runnen door alles op kaartjes en briefjes te schrijven is definitief voorbij.” Eric: “Ik moest loslaten en accepteren dat ik het niet zo kan blijven doen zoals ik het altijd heb gedaan. We werken nu vanuit een duidelijke visie en missie die linkt aan onze toegevoegde waarde.” Robin: “Het was een prachtig traject en dat heeft ook te maken met de cultuur van het bedrijf: die echte Westfriese recht-door-zee-mentaliteit.” Bert: “BDO heeft onze eigen ideeën helpen omzetten in een werkbare strategie: we weten nu waar we samen heengaan en – om dan maar in voetbaltermen te blijven – in welke opstelling we het beste scoren.”

Bent u benieuwd hoe BDO kan helpen om úw ambities te realiseren? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met Robin Schilder, 06-102 99 732 of robin.schilder@bdo.nl

Bron: Westfriese Zaken editie 6 2019