ZWAAG – Afgelopen week vierde Advocatenkantoor Brugman haar 5-jarig jubileum. In vijf jaar tijd is het kantoor uitgegroeid tot een landelijk werkend advocatenkantoor, welke zich heeft gespecialiseerd in de rechtsgebieden Letselschade & Arbeidsrecht.

‘In 2000 ben ik begonnen aan de opleiding tot jurist aan de Universiteit van Amsterdam. In de laatste jaren van mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in het medische aansprakelijkheids- en tuchtrecht. In 2008 ben ik afgestudeerd en in 2009 ben ik mijn eigen advocatenkantoor gestart’, vertelt Friso Brugman, eigenaar van Advocatenkantoor Brugman.

Inmiddels telt het kantoor meerdere medewerkers waarmee Friso al vele bedrijven in West-Friesland heeft bijgestaan bij arbeidsrechtelijke kwesties en bij het verhalen van schade welke ondernemers lijden als gevolg van de al dan niet tijdelijke arbeidsongeschiktheid van haar werknemers. ‘Naast het inkomen, dat de ondernemer door moet betalen, worden ook reintegratiekosten met succes verhaald op derden die aansprakelijk zijn voor het feit dat de werknemer arbeidsongeschikt is geworden’, aldus Friso.

Landelijke bekendheid
In vijf jaar tijd is het kantoor uitgegroeid tot een landelijk werkend advocatenkantoor. Friso verwierf landelijke bekendheid als advocaat van meer dan 40 slachtoffers van een orthopedisch chirurg uit het Waterland ziekenhuis in Purmerend. Hiervoor trad hij onder andere als deskundige op in het TROS-programma ‘TROS RADAR’.

Op de vraag wat zijn ambitie is voor de komende jaren… ‘Met mijn kantoor uitgroeien tot één van de grotere advocatenkantoren in West-Friesland, gespecialiseerd in arbeidsrecht en letselschaderecht.’