ENKHUIZEN – Lingerie Marijke uit Enkhuizen is 19 april te zien in het nieuwe RTL4-programma Ja, ik Wil! Mede-eigenaresse Eveline Vijn van Lingerie Marijke is ontzettend enthousiast en vindt het een enorme eer dat ze gevraagd zijn om mee te werken aan het programma.

‘We zijn benaderd door RTL-4 of we mee wilden doen aan het nieuwe programma. Het programma gaat over alles wat te maken heeft met een bruiloft. Uiteraard wilden wij meedoen, het is een unieke kans om door heel Nederland reclame te maken voor je bedrijf. Er staat wel een financiële bijdrage tegenover de deelname, maar deze hebben we er graag voor over. We vinden het een enorme eer dat we gevraagd zijn. We zeiden direct: “dat gaan we doen”,’ vertelt Eveline aan de redactie van Westfriese Zaken.

Hele winkel op zijn kop
Vrijdag 4 april zijn de opnames, die in de winkel plaatsvinden. ‘Er wordt drie uur lang gefilmd in de zaak, voor 2 à 3 minuten film. Dit is echt gigantisch, de hele winkel staat dan op zijn kop. Maar we vinden het hartstikke leuk.’ Het is niet de eerste keer dat de lingeriezaak uit Enkhuizen op tv te zien is. Al eerder verleende zij medewerking aan Lunch Tv en TMF. Deze films zijn te zien op de website van de lingeriezaak.

Familiebedrijf
Lingerie Marijke is één van de grootste zelfstandige lingeriezaken in Nederland. Het familiebedrijf werd in 1967 opgericht door mevrouw M.J. Vijn als een kleine corsetterie winkel. In der loop de jaren zijn haar zoon Jaap en zijn vrouw Eveline in de zaak gekomen. De zaak begon met een oppervlakte van 50m2, dit werd al snel 100 m2 en inmiddels kent de zaak een oppervlakte van maar liefst 250m2.