HOORN – Duurzaamheid is een breed begrip, maar wat is hier binnen nu echt essentieel? Om een stad te worden waar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen groeien, is de inbreng van inwoners en ondernemers uit Hoorn van groot belang. Fairtrade Hoorn organiseert dan ook een prikkelende lezingserie over deze onderwerpen in de Creatieve Broedplaats. Inmiddels hebben er al twee lezingen plaatsgevonden. De derde lezing vindt plaats op 16 april.

Duurzaamheid is een breed begrip. Milieu-aspecten worden vaak al opgepakt, maar het sociale aspect blijft vaak onderbelicht. Welke sociale waarden streef jij na of voldoe je aan als bedrijf? En wanneer is het genoeg? Ook heerst er nog verwarring. Wat betekent Fairtrade echt, ondanks dat iedereen te term kent? Wat kan er naast het nemen van milieuverantwoording nog meer gedaan worden? Hoe kun je bijdragen aan de leefbaarheid in ontwikkelingsladen?

FoodVillage
Voor deze gelegenheid heeft Fairtrade Hoorn FoodVillage uitgenodigd. FoodVillage is een initiatief uit Hoorn dat tuinbouwprojecten financiert en initieert voor scholen in ontwikkelingslanden. Ook Mélinda Choo van Fairtrade Gemeente Nederland is te gast. Zij legt uit waarom fairtrade waarden zo belangrijk zijn. Wat kun je hiermee als bedrijf en consument?

Fairtrade Gemeente
Ook de werkgroep zelf geeft uitleg over haar plannen richting de aanvraag van de titel Fairtrade Gemeente. Iedereen is dan ook van harte welkom in de Creatieve Broedplaats op Bierkade 4 in Hoorn. Vanaf 19.30 is de deur geopend. De presentaties starten om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie eens op de website van Fairtrade Hoorn.