MEDEMBLIK – Polux, de specialist in composiet gevelconstructie, maakt onder de vlag van Flexipol een doorstart. Als gevolg van de crisis en de achterblijvende aanwas van nieuwe opdrachten, heeft Polux doen besluiten een doorstart in kleinere vorm te maken.

Polux, dat in juni 2004 is opgericht, heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden door het ontwikkelen en produceren van complexe composiet met een specialisatie in gevels. Zo heeft het bedrijf onder andere constructies ontwikkeld en geproduceerd voor het Sozawe te Groningen, het LVi te Groningen, Het Stadskantoor Utrecht en het Nieuwe Hilton dat momenteel wordt gebouwd op Schiphol.

Kleinschalige projecten
De doorstart betekent dat Polux zich voornamelijk richt op de productie van kleinschalige projecten in woningbouw en utiliteitsbouw en daarnaast met prototyping van elementen, die onder de merknaam Polux, zijn geëngineerd en ontwikkeld. De ervaring die Polux de afgelopen jaren heeft opgebouwd, wordt nu ingezet ten behoeve van partijen, zoals opdrachtgevers, ingenieursbureaus en aannemers om ondersteuning te geven aan de ontwikkeling van composiet gevels.