REGIO – Een lichtpuntje in de bouwsector! De afgelopen tijd gaan steeds minder bedrijven in de bouw failliet. Het aantal faillissementen in deze sector is in de eerste twee maanden van dit jaar met ruim een derde afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Faillissementsdossier.nl.

In de eerste twee maanden van 2013 gingen er 324 bouwbedrijven failliet, terwijl er in de eerste twee maanden van dit jaar nog ‘maar’ 215 bedrijven in de bouwsector onderuit gingen. Overigens blijft het totale aantal faillissementen dalen. Zo gingen er in januari en februari 1879 bedrijven en instellingen failliet, tegen 2298 in dezelfde periode van 2013. Een daling van 18,2 procent. Daarmee zet de in de tweede helft van vorig jaar ingezette trend door.

Overigens stelt het Economische Instituut voor de Bouw (EIB) dat deze daling geen reden is tot optimisme. Directeur Taco van Hoek stelt dat de daling van bankroeten in de bouw voort gaat zetten, maar dat de productie, omzet en winsten in de bouw nog steeds dalen, zo schrijft Faillissementsdossier.nl.