De redactie van Westfriese Zaken zet in de rubriek: ’5 vragen aan…’ regelmatig ondernemers in de spotlight door ze vijf interessante en prikkelende vragen voor te leggen. Deze keer is het de beurt aan Wouter Zwarekant, eigenaar van WZ Media, een jong en dynamisch full-service reclamebureau met een passie voor WordPress. 

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in het vak?
De online wereld is een verschrikkelijk snelle wereld. Wat je vandaag maakt is bij wijze van spreken volgende week weer oud. Dat maakt het ook leuk. Het is een wereld die altijd doorgaat en dat houdt je scherp. De belangrijkste ontwikkeling is volgens mij het feit dat er veel verschuift richting online. Als bedrijf kun je niet meer zonder website en wil je gevonden worden op het internet. Ik zorg er dan ook voor dat mijn klanten goed voor de dag komen op internet.

Wilde je altijd al ondernemer worden?
Ik heb tot mijn zeventiende altijd gezegd dat ik mijzelf nooit dag in dag uit op een kantoor achter een computer zag zitten. Dat is niet helemaal gelukt, haha. Ik doe nu niet anders. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik tot en met die leeftijd ook eigenlijk nog niet wist wat ik precies wilde gaan doen. Door mijn studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik in aanraking gekomen met dit vak en heb ik mij hier verder in verdiept. Ik heb wel altijd erg veel waarde gehecht aan vrijheid, dus wat dat betreft sluit het hier wel goed bij aan.

Als je het over mocht doen dan….?
Oei, die is lastig. Tuurlijk zijn er altijd punten waarvan je naderhand denkt: dat zou ik anders doen. Toch is er niet echt iets waarvan ik zeg, dat is een verkeerde beslissing geweest. Ik handel veel naar mijn gevoel en dat heeft vooralsnog goed uitgepakt. Dat mijn bedrijf in korte tijd qua opdrachten en klanten zoveel is gegroeid, toont wel aan dat ik ook veel goede beslissingen heb genomen. Toch denk ik wel dat ik over pak ’n beet 5 jaar vast dingen zal hebben, waarvan ik uiteindelijk denk dat ik het anders aan had moeten pakken. Maar dat is ook deel van het ondernemerschap: al doende leert men. Je leert van je beslissingen en zorgt dat het in de toekomst beter uitpakt.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt geweest in je carrière?
Wat ik nooit had durven dromen is dat ik nu – op mijn 23e én 3 jaar na mijn start – hier al een volledige fulltime baan in heb. Zo’n 60/70 uur per week doe ik het werk wat ik het liefste doe en werk ik met veel uiteenlopende klanten. Direct na mijn afstuderen in november 2013 kon ik dit fulltime oppakken. Wat wil je nog meer? Ik geniet van de vrijheid, het uiteenlopende werk en het contact met verschillende mensen.

Wat zijn je ambities?
Ik profileer WZ Media als full-service reclamebureau. Ik wil mijn klanten het totaalpakket kunnen bieden en hen op het gebied van marketing ontzorgen. Dit wil ik in de aankomende maanden en jaren nog verder doortrekken, waardoor ik in staat ben grotere organisaties volledig te kunnen bedienen. Uiteindelijk hoop ik over 3 jaar met WZ Media bekend te staan als een betrouwbaar en effectief reclamebureau in de regio Hoorn. Daar ligt volgens mij mijn kracht: persoonlijk contact met ondernemers uit de regio en hen helpen goed voor de dag te komen.

Wil jij ook je verhaal vertellen in de rubriek: ’5 vragen aan…’? Meld je aan via info@westfriesezaken.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!