Succesvol ondernemen valt of staat met in de spiegel durven kijken en werken aan jezelf en je bedrijf. Stichting Startersloket start op 17 mei in samenwerking met de 7 gemeenten in West-Friesland en WerkSaam Westfriesland het inspirerende ondernemersprogramma ‘Spiegel je business‘. West-Friese ondernemers gaan aan de slag met het verbeteren en vernieuwen van hun bedrijf. Zij kunnen zich hier nu voor aanmelden, deelname is gratis.       

‘Spiegel je business’ is speciaal ontwikkeld om ondernemers te helpen met het verbeteren van hun bedrijfsvoering. Het programma werd in 2021 gelanceerd in de regio en krijgt dit jaar vanwege het succes een vervolg. Ondernemers uit West-Friesland krijgen vier praktische en inspirerende online trainingen, aangevuld met een persoonlijk werkpakket. De vorige editie werd door de 67 deelnemers beoordeeld met het cijfer 8 en ruim 80% realiseerde na deelname verbetering binnen de onderneming.

Het belang van toekomstgerichtheid, creativiteit, marketing en financieel inzicht

De gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec zetten zich in voor een goed ondernemersklimaat en nauw contact met de ondernemers binnen de regio. “We willen als West-Friese gemeenten het lokale bedrijfsleven in een goede uitgangspositie brengen”, stelt wethouder Arthur Helling (gemeente Hoorn) namens de 7 West-Friese gemeenten. “Met het programma ‘Spiegel je business’ worden ondernemers uitgedaagd op aspecten als toekomstgerichtheid, creativiteit, innovatief vermogen, financieel inzicht en duurzaamheid. Van klankborden, inspireren en spiegelen worden we allemaal sterker. Ik zou zeggen: Pak die kans!”           

Project- en ondernemersadviseur Frank Baltes: “De West-Friese  ondernemers worden geprikkeld kritisch na te denken over hun bedrijf en zo nieuwe inspiratie op te doen. Op deze manier willen wij samen met de West-Friese gemeenten en WerkSaam Westfriesland de bedrijvigheid in de regio een extra impuls geven en zo de bedrijfsdynamiek binnen deze gemeenten bevorderen.”

Vier online trainingen door professionele trainers

‘Spiegel je business’ omvat vier online trainingen door professionele trainers: toekomstbestendig ondernemen, creatief vernieuwen, klanten vinden, klanten binden en financieel gezond ondernemen. De trainingen zijn op 17 mei, 30 mei, 14 juni en 27 juni. Baltes: “De meerwaarde van het programma ligt in het toekomstbestendig maken van de onderneming. Succesvol ondernemen is vooral het laten uitkomen van je dromen, hard werken, soms falen, sterker opstaan en je doelen behalen.” Wil je als West-Friese ondernemer ook werken aan een toekomstbestendig bedrijf? Neem gratis deel aan het ondernemersprogramma ‘Spiegel je business’? Ga naar www.spiegeljebusiness.nl/westfriesland.