MEDEMBLIK – Er wordt regelmatig hard gewerkt in de regio! Westfriese Zaken houdt voor jou bij wat er gebeurt, waar dat gebeurt en waarom dat gebeurt.

In januari is de Kwikkelsebrug in Medemblik uitgehesen en weggebracht voor onderhoud. Inmiddels is de brug terug op zijn plek en sporadisch maken er al wat wandelaars gebruik van het gerenoveerde dek, maar voor de openstelling op 4 april moet er nog het één en ander gebeuren.

Er wordt nog gewerkt aan de ligging van het brugdek, want die ligt ten opzichte van de weg nog iets te laag. Wellicht dat er een laagje extra op geasfalteerd kan worden. Het elektrische gedeelte moet ook nog geheel vernieuwd worden, meestal is dat van tevoren gemaakt van ‘prefab-draadjes’ en hoeft het alleen nog maar aangelegd te worden. Voor deze brug moet zelfs de hoofdbedrading opnieuw aangelegd worden.

De Hoogesteeg, de weg naar de brug toe, wordt op dit moment geperfectioneerd als nieuwe 30-km zone. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar wij vertrouwen er in ieder geval op dat dit stukje Medemblik na de opening weer 60 jaar mee kan.