De voorbereidingen van de Waterweek Hoorn zijn op dit moment in volle gang. Evenementenbureau This Affects neemt de organisatie van deze spetterende week vanaf heden in opdracht van de Gemeente Hoorn op zich. This Affects, gevestigd in Wijdenes, is het nieuwe label van Fletcha Eventures B.V. Dat al sinds 2013 de Waterweek Hoorn organiseert. Met een bevlogen team van ervaren producenten, evenementenmanagers en creatieve breinen gaat de Waterweek 2022 een editie worden welke je zeker niet wilt missen. Het Baatland in de haven van Hoorn zal tijdens deze zomerweek bruisen als nooit tevoren!

In juni 2021 sloten ondernemers Bianca Kenter en Susanne van den Oever de handen ineen en creëerden een nieuw label: This Affects. Een creatief styling- en evenementenbureau dat evenementen produceert met impact. Het bureau is gespecialiseerd in het ontwikkelen van creatieve concepten die zij zelf voor relaties bedenken, uitwerken en uitvoeren. This Affects maakt van ieder evenement een bijzondere beleving waarbij zintuigen maximaal geprikkeld worden.

Vernieuwend programma

Naast zakelijke evenementen en de welbekende Amusetours organiseren zij vanaf heden de Waterweek Hoorn. Dit jaar van 12 t/m 17 juli op het Baatland in de haven van Hoorn. Een vol programma, waarbij nautiek, sport, cultuur en culinair de pijlers zijn. De realisatie hiervan komt tot uiting in het programma. Organisator en Commercieel Directeur Susanne van den Oever: ‘De basis van het concept zal onveranderd blijven, maar wij zullen zorgen voor een moderne twist waarbij de beleving van de bezoeker op nummer één staat.’ Met een jaarlijks thema, vernieuwend programma en buitengewone styling zal de Waterweek Hoorn voor menig West-Fries een evenement zijn welke permanent in de agenda komt.

Iedereen is een Waterheld!

Om af te trappen zal het thema van 2022 ‘Waterhelden’ zijn.  Creatief Directeur Bianca Kenter: ‘Tijdens de Waterweek blikken wij terug op de Waterhelden uit de historie, maar geven wij ook iedereen een kans om een hedendaagse Waterheld te zijn! Bezoekers kunnen zich opgeven voor de BIG Sup competitie, zeilen in een echte Optimist bij de Optimist on Tour, meedoen met een team aan de Drakenbootrace of kijken en oefenen op de spannende wakeboardbaan midden in de haven van Hoorn!’ Na alle heldendaden kan er heerlijk ontspannen worden op het Baatland onder het genot van een hapje en drankje in de zon tijdens de VrijMiBo of het Wijnfestival Hoorn.

Een magisch verlichte plek

Wat de Waterweek bijzonder maakt is de verbondenheid die het schept onder de bezoekers. ‘Vooral nu corona op de achtergrond treedt willen mensen niets liever dan samen met elkaar genieten. Wat is een mooiere gelegenheid dan dit in eigen regio te doen en op zo’n fantastische plek? Wij toveren het Baatland om tot een magisch verlicht eiland met volop entertainment en (live)muziek.’

Wijnfestival: veel meer dan enkel wijn drinken

Een bekend element van de Waterweek is het Wijnfestival Hoorn op de zaterdag: een festival dat veel meer is dan enkel wijn drinken. ‘Dit jaar koppelen wij er een circusthema aan. Bezoekers zullen terechtkomen in een wereld waar jongleurs, danseressen en een sublieme aankleding ze het gevoel geven van een outdoor circus festival.’ Op het Wijnfestival staan diverse bars met smaakvolle wijnen van Midiwines, delicatessen die aansluiten op de wijnen, foodtrucks én een te gekke DJ. Voorafgaand aan het festival zijn er exclusieve voordeeltickets aan te schaffen waarmee je een kunt genieten van 4 wijnen en 4 delicatessen.

Strakke billen en heerlijke smoothies

Om de week met een knaller af te sluiten is er voor de echte bikkels een Health (Held)Festival op de zondag! Hierbij zal Sportcentrum Hoorn als hoofdsponsor aanwezig zijn en diverse workouts verzorgen. Een fijne yogales bij zonsopgang, een ‘booty boost’ voor strakke billen of een pittige HIIT-les voor de conditie zijn elementen die hierbij niet zullen ontbreken. Aansluitend wordt er een interessante lezing gegeven over voeding en gezondheid door een gespecialiseerde coach en kunnen er heerlijke smoothies, shakes en koffie van de Koffie van Hoorn gedronken worden.  

Hogere zichtbaarheid

Naast het particuliere publiek is de Waterweek ook interessant voor bedrijven die op zoek zijn naar een hogere zichtbaarheid. Er zijn verschillende sponsorpakketten af te nemen waarmee bedrijven meegenomen worden in de professionele online en offline uitingen. Daarnaast is de Waterweek dé gelegenheid om jouw collega’s beter te leren kennen. Denk hierbij aan een teambuilding activiteit als de ludieke Drakenbootrace, Bigsuppen of een training tijdens het HealthFestival op de zondag. ‘Staan jullie liever in de zon met een glas wijn? Dan is de VrijMiBo of het Wijnfestival ook een heerlijke plek als afsluiter van de werkweek!’

Het volledige programma & aanmeldformulieren zijn te vinden op: www.hollandbovenamsterdam.com/westfriese-waterweken/hoorn/

Voordeeltickets voor het Wijnfestival Hoorn zijn te koop via: www.wijnfestivalhoorn.nl

En meer informatie ontvangen over onze sponsorpakketten? Stuur een e-mail naar info@thisaffects.nl