Regelmatig zet Westfriese Zaken ondernemers in de spotlight door ze vijf interessante en prikkelende vragen te stellen. Deze keer is het de beurt aan Alice en Albert Verhoef, die samen onder andere DSL Catering en Holland Experience Tours runnen.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in jullie vak?
‘De kwaliteitseisen liggen op een steeds hoger niveau. Qua smaak, maar ook wat betreft variëteit. Een maaltijd, in welke vorm dan ook, moet er ook aantrekkelijk uit zien. Mede daarom zie je dat op dit moment de tapas- en amuse buffetten en diners in trek zijn. Kleine hapjes met veel en gevarieerde smaken. Toch blijft ook de prijs belangrijk in de keuze van de klant. Dus hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs’, aldus Alice.

Wilden jullie altijd al ondernemer worden?
‘Wij hebben allebei de “vrijheid” in beslissen, kiezen van je richting en eigen ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Ook in loonfuncties was dit al het geval. Daar past het ondernemerschap prima bij. We hebben een diversiteit in onzr activiteiten waarbij catering een gemeenschappelijk ding is van ons’, vertelt Alice. ‘Daarnaast is Alice de stuwende kracht van onze B&B West-Friesland, terwijl ik in Holland Experience Tours met het organiseren van excursies (thema)feesten voor de zakelijke en particuliere markt en met LQ Projects consultant actief ben. Ondernemen zullen we niet meer afleren’, sluit Albert aan.

Als jullie het over mochten doen dan…
‘Dit is voor ons eigenlijk geen thema. We zijn al jarenlang bezig met dingen waar we plezier in hebben en energie uit halen. Als we nieuwe plannen hebben dan pakken we dit ook naar de toekomst op. Dat zit in ons bloed en zal niet op korte termijn veranderen’, vertelt Albert.

Wat is het hoogtepunt in jullie carrière?
‘In de catering zijn dat er inmiddels al weer heel wat. Maar met de bedrijfsopening van Baanbereik in Heerhugowaard waar we de catering voor rond de 500 gasten mochten verzorgen was toch wel iets waar we trots op zijn. Als cateraar op de Tuinfair in Midwoud waar we grote bezoekersaantallen bedienen met een heel enthousiast team is voor ons ook altijd weer een hoogtepunt van het jaar. Maar ook de prachtige tapasbuffetten die we bij onze klanten in de particuliere markt hebben mogen verzorgen en dan vooral de vele positieve reacties daarop zijn mede hoogtepunten’, vertelt Alice.

Wat zijn jullie ambities?
‘We willen ons blijven ontwikkelen als kwalitatief hoogwaardige speler in de dingen die we doen. Wat de catering betreft hebben we niet de ambitie de grootste te zijn, verre van dat. Maar we willen wel continu blijven werken aan klanten die nog meer tevreden zijn dan ze al waren en ons aanbod continu aanpassen aan de marktwensen. We zullen echter ook blijven vasthouden aan ons concept: bij DSL catering is het net even anders dan bij onze collega’s. En dan vooral in een onderscheidend aanbod, want natuurlijk zijn onze collega’s in de markt ook gewaardeerde bedrijven’, sluit Alice af.