De ouderwetse sleutel in het slot: hoeveel organisaties en bedrijven werken hier nog mee? Terwijl het verre van verstandig is, omdat bij kwijtraking van sleutels of wisseling van beheer in feite je sleutelsysteem ‘lek’ is. Digitale toegang heeft de toekomst, aldus specialist Groenhart, van oudsher bouwtechnische groothandel met 10 vestigingen in Noord-Holland.

Sjoerd Havik en collega Jay van Vollevelde zijn beide projectadviseur als het gaat om digitale toegangscontrole. “Wij gaan het gesprek aan met de klant, inventariseren de wensen en bekijken de situatie én wat hiervoor nodig dan wel mogelijk is. Vervolgens zorgen wij ervoor dat alles op de juiste wijze wordt geprogrammeerd en geïmplementeerd.” Door al deze mogelijkheden vraag je je af waarom bedrijven nog met die ouderwetse sleutelbossen werken. “De vraag naar elektromechanische oplossingen en toegangscontrole neemt een enorme vlucht.”

Zelf de controle behouden
Met digitale toegangscontrole kun je beheren welk persoon door welke deur mag en wanneer. De toegang kan verleend worden via een tag, pas of telefoon. En dan ook nog op bepaalde tijdstippen, indien wenselijk. “Kan allemaal samen met een digitaal toegangssysteem. Denk bijvoorbeeld ook aan een koppeling met leerlingregistratie of urenregistratie systemen. Bovendien kun je op afstand toegang verlenen. Tot je vakantiewoning bijvoorbeeld of als een koerier een pakket komt brengen, terwijl er ter plekke niemand aanwezig is.” Van cruciaal belang is dat je de digitale toegang ook kunt blokkeren. In geval van verlies of als een medewerker vertrekt. “Zo houd je zelf de controle over in- en uitschrijvingen en loop je geen extra risico, omdat je weet wie jouw pand kan betreden en wanneer.” Geheel in lijn met de huidige maatschappij waar verwacht wordt dat alles 24/7 doorgaat.

Innovatieve toepassingen
“Onze klanten zijn veelal aannemers die bij bedrijfshallen, zorgcomplexen en bijvoorbeeld woningbouw de nieuwbouw of renovatie verzorgen.” Groenhart geeft de voorkeur aan werken met twee systemen. “Wij luisteren met name goed naar de opdrachtgever en schrijven van daaruit een advies uit. Daarbij laten we gespecialiseerde partners aanschuiven voor implementatie en nazorg.” SALTO Systems is wereldwijd marktleider en kent vele innovatieve toepassingen, waaronder stand-alone, cloud-based en mobiele applicaties. “Deze bieden allerlei praktische voordelen voor vrijwel elke situatie. Zo werken de meeste hotelketens en de grote landelijke vakantie- en pretparken. Je kunt ook denken aan verblijven voor migranten en seizoenarbeiders. Een jachthaven zou hiermee zijn bezoekers met een tag of via de smartphone meteen toegang kunnen geven tot de stroomvoorziening of de wasruimte. “En wat dacht je van een reserveringssysteem? Dit zien we tegenwoordig vaker terug in panden met gemeenschappelijke ruimtes voor bewoners, zoals een zwembad of sauna. Voor de eigen privacy is het reuze handig om je saunasessie te reserveren via het toegangssysteem, zodat ook alleen jij hier gebruik van maakt op het gekozen tijdstip.”

Duurzaam en gemakkelijk
Een tweede systeem waar Groenhart graag mee werkt is iLOQ “Dit kun je meer zien als de letterlijke vervanger van de ouderwetse sleutel. Je steekt nog steeds een sleutel in een cilinder, maar deze zijn beide geprogrammeerd. Als er een wens is voor een batterijloze toepassing, dan adviseren wij graag iLOQ. Uniek aan iLOQ is dat de energie die nodig is om toegangsrechten te verifiëren, wordt opgewerkt door de insteekbeweging van de sleutel. Batterijen of extra bekabeling zijn niet nodig. iLOQ heeft de cilinder ontwikkeld die de benodigde energie uit een smartphone haalt (NFC). Duurzaam én gemakkelijk omdat je geen batterijen hoeft te vervangen. We zien steeds vaker VVE’s en studentenhuizen overstappen op deze oplossing.”

Totaaloplossingen
Groenhart biedt totaaloplossingen waarbij de opdrachtgever wordt ontzorgd: één aanspreekpunt voor alles: advies, montage (implementatie), service en onderhoud. “Onze ervaren verkoopadviseurs komen graag locatie vakkundig inmeten en adviseren.” Maak vrijblijvend een afspraak via 0299-480101 of kijk op www.groenhart.nl voor meer informatie.