Als je de overstap naar elektrisch wilt maken, is het interessant om te zien hoe andere bedrijven dat aanpakken. Zoals logistiek dienstverlener Simon Loos, die deze duurzame overstap maakt, samen met Groot RMO Techniek en Rabobank.

Het elektrische wagenpark van Simon Loos werd onlangs uitgebreid met in totaal zeven Mercedes-Benz eActros koelbakwagens die worden ingezet voor opdrachtgevers als Heineken en Albert Heijn. “Wij geloven in het concept van elektrisch rijden en dankzij de ervaringen zijn wij ervan overtuigd dat dit the way to go is,” zegt Fleetmanager Wim Roks. De volledig elektrische vloot van Simon Loos telt twintig vrachtwagens. Ook staan er nog twintig in bestelling. “We hebben er inmiddels anderhalf miljoen elektrische kilometers op zitten. Met het rijden hebben we bijzonder goede ervaringen, maar zodra de stekker erin gaat, wordt het spannend.” Storingen aan laadpalen en laadpunten zijn volgens Roks structureel op te lossen als beheerders en producenten van laadpalen en bouwers van elektrische voertuigen meer samen optrekken in het analyseren en oplossen van laadissues.

Puur maatwerk

Bij Groot RMO Techniek uit Opmeer, die de zeven eActros koelbakwagens voor Simon Loos voorzag van een elektrische koelmachine, kunnen ze dat laatste volmondig beamen. “Als het gaat om het verduurzamen van koeltransport is een goede communicatie uitermate belangrijk,” zegt Dennis Kool. “Door constructief samen te werken met klanten, leveranciers en andere partners werk je aan een passende oplossing. Het is puur maatwerk.” Groot RMO Techniek, specialist in koeltransport, stelt de klant centraal. “Wij hebben alles in eigen hand en worden niet gehinderd door protocollen. Daardoor kunnen we ons volledig focussen op wat de klant beweegt en belangrijk vindt. Zo kom je samen tot het beste resultaat.” De eActros koelbakwagens zijn goed voor een rijafstand van ruim 250 kilometer en de batterijcapaciteit voedt ook de Frigoblock-koelmachine.

Rabo Electric

“Als Rabobank helpen we ondernemers graag bij het investeren in de verduurzaming van hun bedrijf. Zo ondersteunen we ze bij het elektrificeren van voertuigen en materieel,” zegt Adviseur MKB Dennis Ooteman. “Met Rabo Electric geven we klanten financieel en praktisch inzicht in de elektrificatie van het wagenpark. Je ontdekt welk elektrisch voertuig het beste aansluit bij jouw bedrijf en van welke subsidies en fiscale voordelen je kunt profiteren. Je krijgt de totale gebruikskosten in één handig rapport.” Ondernemers kunnen voor de aanschaf van elektrische voertuigen gebruik maken van Rabo Lease. “Bij deze vorm van financial lease is een ondernemer volledig eigenaar van in dit geval een elektrische auto, bestelbus of truck, terwijl de ondernemer de aanschafkosten spreidt en financiële ruimte behoudt om te groeien.” Benieuwd voor welk bedrag per maand jij een elektrische graafmachine, bus of vrachtwagen kunt leasen?

Bereken het in enkele minuten via www.rabobank.nl/bedrijven/zakelijk-financieren/lease/ik-wil-aanvragen