Begin 2023 kunnen bedrijven in Noord-Holland Noord weer hun deuren openen voor bezoekers onder de vlag van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen! Van 20 t/m 25 maart ontmoeten inwoners, bedrijven en onderwijs elkaar tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Want de succesvolle editie van voorjaar 2022, waarbij 144 bedrijven in heel Noord-Holland Noord hun deuren openden voor zo’n 3.500 bezoekers, smaakt naar meer. Nieuwsgierig naar de ervaringen van vorig jaar? Scholtens Groep, Webenable en Verpakgigant.nl vertellen over hun ervaringen.

Laura Oosterbaan, Scholtens Groep in Wognum

“Wij hebben dit jaar voor het eerst meegedaan aan de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen en dat is ons zeer goed bevallen. We kozen voor twee aparte programma’s, zodat we iedereen een goed beeld konden geven van wat wij als Scholtens allemaal doen en te bieden hebben. Het programma was samengesteld voor studenten en werkzoekenden en daarnaast een programma voor familie, vrienden en geïnteresseerden. We zijn met een tourbus naar onze bouwplaats De Meester in Haarlem gereden. Zo konden potentiële collega’s en studenten informeel alvast kennismaken met collega’s. We kregen een rondleiding op het project, waarbij geïnteresseerden uit de buurt ook konden aansluiten. Daarnaast hadden we op kantoor een inloop waarbij de mensen op diverse afdelingen konden meekijken en rondleiding kregen op ons kantoor. We hebben enorm leuke reacties gekregen. Bezoekers gaven aan dat dit een goed beeld gaf van wat Scholtens allemaal doet. Ze voelden echt hoe de sfeer en energie is binnen onze organisatie en dat vonden ze heel positief.

We hebben er twee nieuwe stagiaires aan overgehouden en veel positieve ambassadeurs. Zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar!”

Webenable in Hoorn

De Webenable Open Dag liep behoorlijk uit de hand. Tussen de vele toegestroomde bezoekers – mede aangemeld via de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen – ontstond een fanatieke, onaangekondigde gamingcompetitie. Jong en oud drongen zich om de grote schermen in de zogenoemde Beachroom. Een bezoeker van 13 jaar versloeg daar een ervaren F1-gamer en dat heeft zelfs nog even geleid tot een heuse uitwisseling van strategieën. Ook raakten diverse mensen hier en daar betrokken bij spontane sparringsessies. Twee groepen van C#- en PHP-developers deden verschillende pogingen om hun ideeën ter plekke te gaan uitwerken. Ondanks waarschuwingen over de werk-vrije middag konden zakelijke relaties en zelfs familieleden zich er vaak niet van weerhouden om wat haalbaarheidschecks te doen. De volgende editie van de KBBBD zijn we weer van de partij!”

Erik Koomen, Verpakgigant.nl in Wieringerwerf

“Wij zijn net verhuisd naar een nieuw pand en in de regio nog niet heel bekend. Niet bij mensen die werk zoeken, maar ook bedrijven bij ons in de buurt kennen ons nog niet zo goed. Daarom deden we mee aan de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. En dat was heel geslaagd! Er kwamen zowel bedrijven als kandidaten die interesse hadden. De kandidaten die langskwamen waren heel divers, van zoekend naar werk tot gewoon kijken wat ons bedrijf doet. Zo kwam er een oud-medewerker langs die 25 jaar geleden in dit pand had gewerkt en die graag wilde weten wat er nu gebeurde en of de sfeer nog het zelfde was. We hebben hele leuke gesprekken gehad en ook zaken kunnen doen. We willen volgend jaar zeker weer meedoen, laten zien dat we in de regio zitten. We gaan dan niet meer de hele week open, maar bijvoorbeeld twee dagen om bezoekers beter te kunnen ontvangen. Tips voor andere bedrijven die erover denken om mee te doen? Plan tijd in om van je deelname een succes te maken! Kleine moeite voor een leuk resultaat.”

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2023

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (KBBBD) zijn eerder georganiseerd in West-Friesland en uitgegroeid tot een groot succes.De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen is een open bedrijvenweek om inwoners kennis te laten maken met ondernemingen in Noord-Holland Noord. Via de website www.kbbbd.nl kunnen bedrijven zich met hun eigen profiel en programma registreren. Tijdens de KBBBD kunnen inwoners kennismaken met bedrijven bij hen in de buurt. Werkzoekenden ontdekken welke mooie kansen er voor hen zijn in de regio. Scholieren en studenten zien wat er om de hoek allemaal gebeurt en dat er dicht bij huis carrièremogelijkheden zijn. En ondernemers kunnen ook familie, vrienden of buren vol trots hun bedrijf laten zien.

Doe ook mee!

Een bedrijf bepaalt zelf welke dag(en) bezoekers welkom zijn. Dat kan een dagdeel zijn, maar ook een vrije inloop gedurende de hele week. Elk deelnemend bedrijf stelt zelf een programma samen en kiest dus wat bezoekers kunnen zien en op welke manier. Bezoekers schrijven zich via kbbbd.nl in voor een bezoek aan een of meerdere bedrijven. Het bedrijf ontvangt een bericht zodra iemand zich heeft ingeschreven voor een bezoek. Een bedrijf bedenkt dus een programma, maakt de deelname aan de KBBBD bekend via de eigen promotiekanalen, onderhoudt contact met aangemelde bezoekers en opent natuurlijk de deuren voor een feestelijke open dag! De organisatie van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen verzorgt de website en het matchen van bezoekers en bedrijven, ook voert zij campagne om inwoners in de regio enthousiast te maken voor een bezoek aan deelnemende bedrijven.

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen is een samenwerking tussen WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord, RPAnhn, Ontwikkelingsbedrijf NHN, de 17 gemeenten in Noord-Holland Noord, ondernemersverenigingen en onderwijsinstellingen.

Meer informatie en aanmelden: www.kbbbd.nl.