Alles heeft zijn tijd. En soms is het tijd voor verandering. Voor Brandjes & Van Wessel is die tijd aangebroken: vanaf 1 januari  2023 maken zij deel uit van Heeres Assurantiën. Wat blijft en wat wordt er anders?

“Voor onze relaties verandert er niet veel,” vertelt Robert van Wessel, “Linda, Linda, Annelieke en ik blijven onze relaties gewoon adviseren en bijstaan. We zijn bij Heeres bereikbaar via een eigen doorkiesnummer, dus geen extra schakels. Gelukkig ook geen keuzemenu’s en wachtmuziekjes. Voor onszelf verandert er natuurlijk wel het een en ander. We nemen afscheid van ons kantoor in Hoorn en vertrekken naar Purmerend. En we nemen afscheid van collega Pim: hij start een nieuwe carrière als machinist bij de NS.”

Zorgdragen voor continuïteit

Robert legt uit wat de achtergrond is van deze stap: “Het is natuurlijk belangrijk om naar de toekomst te kijken en met je bedrijf te zorgen voor continuïteit. Dan moet je blijven ontwikkelen en dat kan door groei of samenwerking. Ik ken Wim Heeres, de grondlegger van het bedrijf, al heel veel jaren. Inmiddels hebben zijn zoons Remco en Wouter het kantoor voortgezet: zij hebben eenzelfde visie op het vak en het persoonlijke contact met de klant staat op de eerste plaats. Het is meer dan een samenwerking geworden, want we maken met ons team straks echt deel uit van Heeres Assurantiën.”

Nostalgiemomentje

Bij het opruimen kwam er toch even een nostalgiemomentje bij het doorbladeren van de map ‘Sinterkerstkaarten’. “We hebben altijd zoveel voorpret gehad bij het bedenken van de kaarten. ’Vlak Sinterklaas niet uit’, dat was onze eerste Sinterkerstkaart. Ik maakte me druk om de kerstboom die steeds vroeger werd opgetuigd. En die pepernoten, toen nog in oktober. We hebben hier een vaste traditie van gemaakt: onze kaart lag elk jaar begin december in de (digitale) brievenbus. En zo stonden onze kaarten ook altijd als eerste – en het langste – op de bureaus van onze relaties. We hebben nu onze laatste gemaakt.”

Fietsen

“De afgelopen tijd heb ik veel gesprekken gevoerd met onze relaties in de regio. Het was mooi om felicitaties en gelukwensen te ontvangen. Ik merkte dat ondernemers begrijpen dat je soms een grote stap moet maken. Sommigen vroegen zich af of ik dan eindelijk van de fiets afkwam. Maar dat is gelukkig niet nodig. Ik woon in Hoorn, dus de Hoornse bedrijven blijf ik gewoon op de fiets bezoeken.”