Het is bij Team Valkservice in Andijk vaak druk met telefoontjes op kantoor, maar soms krijg je een telefoontje binnen en dan kan je niet anders dan meteen in actie komen…

Joery Valk, eigenaar van Valkservice in Andijk legt uit: “De schipper van het KNRM-station Andijk, Menno Betzema, belde ons met de vraag of wij een oplossing hadden voor een defecte Cv-ketel op het boothuis. Wij troffen een sterk verouderde Cv-ketel aan. Een noodreparatie werd meteen gedaan, maar verdere actie was echt noodzakelijk.”

Joey Valk vervolgt: “Wij hebben geen moment getwijfeld om te helpen. De mannen en vrouwen van de KNRM staan dag en nacht klaar om mensen in problemen te redden. Voor Valkservice was het vanzelfsprekend om hen te helpen zodat zij hun werk weer konden doen.

Direct heb ik contact gezocht met Robin Appelman van Remeha en het plan om te helpen was al snel gemaakt. Inmiddels wordt het KNRM-station verwarmd door het allernieuwste type ketel; de Remeha Avanta ace 28C. Naast de installatie van een nieuwe ketel is ook de Cv-installatie van het bemanningsverblijf aangepast. In het boothuis zelf is de luchtbehandlingskast voor het drogen van de overlevingspakken onder handen genomen.”

Wij van Team Valkservice en alle medewerkers van Remeha wensen de bemanningsleden van KNRM Reddingstation Andijk een behouden vaart met ‘t Span en een behaaglijke terugkeer op het station.