HOORN – Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft een besluit genomen over de toegangs- en sluitingstijden voor de Hoornse horeca. Op vrijdag- en zaterdagavond moeten bezoekers vanaf 1 december uiterlijk om 02.00 uur binnen zijn. Om 03.00 uur gaat de tap dicht, de muziek zachter en het licht aan.

In de afgelopen maanden heeft de gemeenteraad meerdere keren gesproken over de toegangs- en sluitingstijden. Op 23 september werd het onderwerp voor het laatst besproken in de algemene raadcommissie. Tijdens deze bijeenkomst werden er drie mogelijkheden besproken, maar de raad kon niet tot een eensluidend advies komen. Voor geen van de opties was een meerderheid. Het college was destijds al voorstander van het voorstel met een toegangstijd van 02.00 uur en een sluitingstijd van 03.00 uur met een cooling down tot 3.30 uur.

Dit voorstel is tot stand gekomen na een lange periode van overleg met alle betrokkenen, waarbij bewoners, horeca en politie tot een gezamenlijk standpunt waren gekomen. In dit voorstel is rekening gehouden met gastvrijheid, leefbaarheid en veiligheid. Hierom had de gemeenteraad in een motie gevraagd. Burgemeester Onno van Veldhuizen meent dat een sluitingstijd van 03.00 uur met een cooling down het meeste rekening houdt met de belangen van bewoners, horeca en politie.

‘Mijn besluit is duidelijk en kan ook niet anders zijn. Er zijn echter politieke signalen dat dit besluit mogelijk opnieuw en voor een laatste maal door de gemeenteraad op 21 oktober op de agenda zou kunnen worden gezet. Mocht dat het geval zijn dan staat dit besluit ter discussie. Daar moet ik wel op wijzen en dat weet iedereen dan ook bij deze’, aldus Burgemeester Onno van Veldhuizen.