REGIO – Meer dan 150.000 zzp’ers zijn ontevreden over hun huidige bank en oriënteren zich op een overstap. Redenen voor de ontevredenheid zijn onder andere de hoge kosten. Dit blijkt uit de ZZP Barometer.

Andere redenen voor de ontevredenheid zijn de slechte bereikbaarheid, het niet aanbieden of duidelijk communiceren van een zzp-rekening. Ook zegt slechts 17% van de zzp’ers bij de bank terecht te kunnen voor financiering. Om deze reden zijn 94.000 zzp’ers het afgelopen jaar al van bank gewisseld.

Overstappen
Om het overstappen van de ene naar de andere bank gemakkelijker te laten verlopen, bestaat er al enige tijd een initiatief van de Nederlandse banken: de overstapservice. Maar de helft van de zzp’ers is niet bekend met deze overstapservice. Vooral ABN AMRO (21%), ING (16%), Rabobank (15%) en Triodos (14%) moeten zich zorgen maken als deze overstapservice bekender wordt onder de zzp’ers in Nederland, omdat 14 tot 21% van hun zzp-klanten zich aan het oriënteren is op een overstap naar een andere bank. Zzp’ers zijn het meest tevreden over Triodos (7,8) en Knab (7,2). Knab is tevens de snelste groeier op de zzp-markt. 69% van zijn zzp-klanten is net overgestapt naar deze bank.