HOORN – In de gemeente Hoorn start een proef om winkel en horeca te combineren. Ondernemers die hieraan mee willen doen, kunnen zich tot en met 11 maart aanmelden.

In diverse gemeenten, waaronder de gemeente Hoorn, hebben verschillende ondernemers de wens om in een winkel ook iets te drinken of te eten te kunnen aanbieden. Of om in een horecagelegenheid iets te kunnen verkopen. In beide gevallen is de tweede activiteit ondergeschikt aan de eerste. De gedachte is dat het de winkel of horecagelegenheid aantrekkelijker maakt.

Proef
De proef start op 1 april. Het doel is om na te gaan of het in de praktijk werkt om winkel en horeca te combineren. Er is een aantal voorwaarden waaraan deelnemende ondernemers zich moeten houden. Zo is het van belang dat de mengvorm geen afbreuk doet aan de aantrekkelijkheid van de omgeving, moet het gaan om een vernieuwend concept en kunnen ondernemers die zich richten op jongeren onder 18 jaar niet meedoen.

Informatiebijeenkomst
Deze en alle andere voorwaarden komen woensdagavond 16 maart vanaf 20 uur in grand café Turf tijdens een informatiebijeenkomst uitgebreid aan bod. Tot en met vrijdag 11 maart 2016 kunnen ondernemers zich aanmelden voor de proef. Dit kan per e-mail: l.schouwink@hoorn.nl.