Startende ondernemers optimaal voorbereiden op de start van hun eigen bedrijf. Dat is in West-Friesland al vijf jaar de inzet van Stichting Startersloket. De deskundige, onafhankelijke en toegankelijke kennisorganisatie is het verlengstuk van de ondernemersdienstverlening van de gemeenten Hoorn, Medemblik, Opmeer, Koggenland, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Sinds 2017 hebben al ruim 1.500 starters aan trainingen en webinars deelgenomen.

Stichting Startersloket is een initiatief van Martijn Pennekamp en Joeri Goede. Het team wordt aangevuld met coach Frank Baltes en Janneke Neefjes in de binnendienst. Met kennis vanuit de bancaire sector en Kamer van Koophandel weten ze binnen Stichting Startersloket als geen ander wat er komt kijken bij het starten van een eigen onderneming. Dit blijkt ook uit de hoge waardering van de West-Friese starters. Zij beoordelen de dienstverlening met een 9,2.

Sterk maken voor een goed ondernemersklimaat

Het Startersloket werd medio februari 2017 in West-Friesland gelanceerd, in samenwerking met de 7 West-Friese gemeenten die zich (ook) sterk maken voor een goed ondernemersklimaat. Stichting Startersloket is gespecialiseerd in het informeren, inspireren en trainen van startende ondernemers.

Joeri Goede: “We werken al vijf jaar succesvol samen met de regio West-Friesland om een gezond startersklimaat te realiseren. De gemeenten hebben met hun eigen Startersloket een platform, dat startende ondernemers bijstaat met nieuws, een uitgebreide kennisbank, handige rekentools, gratis downloads, blogs en interviews met andere ondernemers. Vanuit het Startersloket worden ook het hele jaar door praktische en inspirerende trainingen en webinars georganiseerd. Bovendien kunnen inwoners van de West-Friese gemeenten tijdens kantooruren bellen en chatten met de specialisten van Startersloket. Vaak is een kort adviesgesprek voldoende om de startende ondernemer weer op weg te helpen.”

Startende West-Friese ondernemers praktisch ondersteunen

Stichting Startersloket is de verbindende factor tussen gemeenten, bedrijfsleven en onderwijs. Het loket ontlast de aangesloten gemeenten op het gebied van de dienstverlening voor startende ondernemers. Dit draagt bij aan het verbeteren van het (regionale) ondernemersklimaat. Startende ondernemers krijgen een onafhankelijk klankbord aangeboden en gaan zodoende beter voorbereid van start. “Met het Startersloket steunen gemeenten hun inwoners concreet in voorbereiding op en tijdens het ondernemerschap. Daarin ligt onze toegevoegde waarde”, aldus Joeri Goede. Benieuwd naar de gratis webinars en trainingen voor (oriënterende) starters in West-Friesland? Ga naar https://westfriesland.startersloket.nl.