Het gasverbruik van de sanitairgebouwen flink verlagen. Dat is het doel wat Stadshavens Medemblik B.V. voor ogen heeft. Verduurzaming groeit als thema, en er wordt steeds verder gekeken dan de “standaard” verduurzamingsmogelijkheden. De utiliteit is hierin bezig met een inhaalslag. Ook kleine pandjes, zoals kleedkamers, clubhuizen en kantines krijgen steeds meer aandacht.

Kleine panden, grote impact

Bij verduurzaming denk je al snel aan woningbouw. Isoleren en zonnepanelen zijn top of mind. Maar de grootste winst is te behalen in utiliteitspanden. Organisaties met een gasverbruik van >25.000m3 zijn verplicht duurzame maatregelen te nemen. Maar die kleine pandjes, daar hoor je weinig over. Ook bij Ivonne Kirschbaum, directeur bij Stadshavens Medemblik B.V., viel dit op. Naast meerdere sanitaire gebouwen beheren zij ook een aantal kleine kantoorruimtes. Ivonne: “Voor ons is het belangrijk dat onze sanitairgebouwen en kantoorruimtes comfortabel zijn op de momenten dat het nodig is. Buiten de gebruikstijden kan de verwarming aanzienlijk lager. Een vermindering van het gasverbruik is hierbij belangrijk. Door de slimme app van Hero Balancer worden onze gebouwen duurzaam en energiezuinig aangestuurd.

Innovatieve technologie

Door technologische ontwikkelingen is een gebouwbeheersysteem als die van Hero Balancer tegenwoordig ook bereikbaar voor kleine panden. Denk hierbij aan voetbalclubs, tennisverenigingen en sportscholen. Maar ook bij kleine kantoorpanden, waar de industrieterreinen vol mee staan, kan enorm bespaard worden op de gasrekening. “Bij organisaties waarbij de panden vaak slechts een deel van de week bezet zijn verdien je het systeem binnen no-time terug. Met een gemiddelde kostenreductie van 23% is de terugverdientijd vrijwel altijd onder de 2 jaar. ” aldus Stefan Kloosterboer, directeur van Hero Balancer.

Meer informatie over Hero Balancer: www.herobalancer.com. Benieuwd naar de ervaring van de Stadshavens Medemblik? Bel 0227 – 541686.