Zwaagdijk –  De beurs Seed meets Technology was ook dit jaar weer een succes. Het aantal bezoekers steeg met 20 procent. Ongeveer de helft van deze bezoekers was afkomstig uit het buitenland. Steeds meer internationale bekendheid dus, voor Seed meets Technology.

Van 27 tot en met 30 september vond in de hallen van Proeftuin Zwaagdijk de derde editie van Seed Meets Technology plaats. Een beurs waar diverse demonstraties te zien zijn binnen de thema’s zaad- en coatingtechnologie, veredelingssupport, duurzame gewasbescherming, digital fenotyping, hydroponics, ERP software, logistiek en robotisering. Deze editie presenteerden maar liefst 40 bedrijven zich op de drukbezochte beurs. De beursruimte werd dan ook uitgebreid ten opzichte van voorgaande jaren.

Symposia
Terugkerend succes waren de symposia hydroponics en digital phenotyping. Beide bijeenkomsten trokken volle zalen. Duidelijk is dat deze ontwikkelingen de stap naar de praktijk maken en kunnen rekenen op veel belangstelling. Net zo goed bezocht was het nieuwe symposium over toepassing van LED bij veredeling en vermeerdering. Diverse bedrijven organiseerden ook zelf bijeenkomsten waar bezoekers aan konden deelnemen. Zo heeft 30MHz een workshop gegeven over het gebruik van draadloze sensors in agrarische omgevingen en hielt Mprise Indigo in samenwerking met Bejo Zaden en Bayer Cropscience een uniek rondetafelgesprek, over IT uitdagingen bij het internationaal produceren van zaden.

LED en Hydroponics
Dit jaar was er een extra hal gericht op LED en hydroponics te aanschouwen. Bedrijven zoals Viscon, Dry Hydroponics, Nijssen, Certhon, Green Simplicity en Proeftuin Zwaagdijk demonstreerden klimaatkamers voor veredelings- en opkweekmateriaal en hydroponics oplossingen. Inspirerend was het ViVi-concept van Viscon.

‘Vegetable Trials’
Nieuw in het programma was ‘Vegetable Trials’. Een groep deelnemende zaadbedrijven toonde onder deze naam nieuwe rassen op het proefveld. De ‘Vegetable Trials’ bevatten vollegrondsgroenten en kasgroenten.

Groei Seed meets Technology
De beurs geniet steeds meer internationale bekendheid, waardoor zaadgerelateerde bedrijven uit het buitenland in steeds grotere getale naar de ‘Seed Valley’ trekken. De organisatie van Seed meets Technology zet in op samenwerking met de andere open dagen bij zaadveredelingsbedrijven in hetzelfde gebied in dezelfde week. De vierde editie van Seed meets Technology zal plaats vinden van 26 tot en met 29 september 2017.