De divisie Infratechniek van Schadenberg Groep gaat geen enkele uitdaging uit de weg. In opdracht van GGD Hollands Noorden hebben de vakmensen binnen twee weken een vaccinatielocatie op bedrijventerrein Agriport Park in Middenmeer gerealiseerd. Hier wordt een tentencomplex gebouwd met twaalf vaccinatielijnen, die vanaf 20 februari operationeel zijn. Dagelijks kunnen hier 2.000 prikken worden gezet. De afgelopen weken heeft het team van Schadenberg Infratechniek in samenwerking met de andere betrokken partijen razendsnel geschakeld.

Onder leiding van hoofduitvoerder Niels Wijnker en uitvoerder Jaap Wagenaar, hebben de vakmannen het bestaande terrein uitgevlakt. Tijdens het uitvlakken zijn alle benodigde water-, stroom- en rioolvoorzieningen getroffen. Vervolgens is het terrein op hoogte geprofileerd om het gereed te maken voor het asfalteren. ‘Er is met man en macht gewerkt om de locatie op korte termijn klaar te maken. Onze mensen hebben doorgewerkt tot vrijdagavond 21.00 uur, zodat Strukton Civiel op zaterdag aan de slag kon met het asfalteren. Losberger De Boer levert de tijdelijke, gebruiksklare accommodatie die door Stammis Horeca Verhuur wordt ingericht’, om het terrein een goede inrichting te geven zullen we na het plaatsen van de tenten wegmarkeringen toepassen. vertelt hoofduitvoerder Niels Wijnker.

Maatschappelijk betrokken

Het terrein waar de GGD vaccinatielocatie voor negen maanden is gesitueerd, is beschikbaar gesteld door Schadenberg Vastgoed. ‘Op de greenport Agriport A7 ontwikkelen wij met deze divisie bedrijventerrein Agriport Park. Het braakliggende terrein met een oppervlakte van in totaal 40.000 m² is bestemd voor de verkoop. De priklocatie neemt tot het einde van het jaar zo’n 10.000 m² in gebruik.’ De divisies van Schadenberg Groep leveren hun bijdrage aan het realiseren van de priklocatie onder het motto: de toekomst zonder corona bouwen we samen. Dit stuk ondernemerschap sluit naadloos aan op het maatschappelijk betrokken gedachtegoed van de organisatie. Janne van Excel junior, bedrijfsleider van Schadenberg Infratechniek: ‘Als familiebedrijf staat de gezondheid van mensen hoog bij ons in het vaandel. Met het uitvoeren van deze mooie opdracht kunnen wij een bijdrage leveren aan het onder controle krijgen van het coronavirus.’